Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

"Ozo Golf" kalendārā jaunumi

Kārtējā sezona "Ozo Golf" laukumā pienāks ne tikai ar jaunu paredzēto turnīru kalendāru, bet arī ar ievērojami mainītu sacensību sistēmas koncepciju. "Open" tiks virzīta kā vienota sacensību marka, un sezonas gaitā vairs nebūs vienu izteikti galveno sacensību kā līdz šim ""Nordea" Latvian Open". Par līdz šim nebijušām vēsmām liecina arī "ECCO" tūres un Pro/Am turnīra parādīšanās.

Rīkotāji katram sadarbības partnerim un "Open" turnīra sponsoram vēlas sniegt to, kam tiem ir nepieciešams dažādu vēlmju un ideju realizēšanai. Tādēļ mērķis ir būt pietiekami elastīgiem, lai ļautu visiem golfa labvēļiem justies vajadzīgiem, kā arī sniegt viņiem plašākas iespējas, skaidroja LGF ģenerālsekretārs un "Ozo Golf" direktors Armands Puče, solot, ka labu sacensību netrūks.

Nebūtu loģiski likt kādai no turnīru rīkošanā iesaistītajām kompānijām noprast, ka viņu turnīrs nav nekas īpašs, bet, lūk, kāds cits būs galvenais, sacīja Puče, piebilstot, ka nez vai kādam izdodas izvērtēt, vai "Masters" turnīrs pasaulē ir prestižāks par "US Open", vai otrādi.

Respektējot sadarbības partneru vēlmes, ""Nordea" Latvian Open" uzvarētājus šosezon noteiks vienā dienā, bet pēc Pučes teiktā tas nenozīmē, ka turnīrs būs zemākā līmenī nekā iepriekš. Atkarībā no naudas devēju vēlmēm turnīra kvalitāti būs iespēja uzlabot visā ar sacensību norisi saistītajā sfērā, kaut vai kopīgā pavakarēšanā pēc mačiem. Tāds ir arī viens no "Ozo Golf" mērķiem celt vēl augstāk sacensību kopējo organizatorisko līmeni un rosināt lielāku skaitu kompāniju iesaistīties golfa turnīru rīkošanā.

Bez vairākās kārtās ilgstošas cīkstēšanās interesentiem tomēr nebūs jāpaliek, jo augusta vidū trīs dienas varēs izmēģināt spēkus sezonas lielākajā atklātajā turnīrā "Hansabanka Open". Ar "Hansabankas" vārdu saistās arī Latvijā pirmais pilnvērtīgais profesionāļu turnīrs - Ziemeļeiropas "Nordic League" posms, kas sāksies jūlija beigās.

Tomēr vienas galvenās sacensības šosezon būs, un tajās sasniegtie rezultāti būs svarīgāki par citiem, jo Latvijas amatieru čempionātā uzrādītos rezultātus izmantos par mērauklu Latvijas izlases sastāva startam Eiropas čempionātā noteikšanā.

Jaunums būs arī "ECCO" tūres sacensības, kuru posmi vienmēr notiks svētdienās, un dalībnieku skaitā būs tie, kuri dienu iepriekš iekļūs 30 labāko skaitā attiecīgajā "Open" turnīrā. Ar plašāku sacensību nolikuma izklāstu varēs iepazīties vēlāk, taču jau tagad ir zināms, ka rīkotāji vēlas uzturēt intrigu arī tiem, kam kādā atsevišķā bedrītē var nepalaimēties.

Atkarībā no uzrādītajiem stroke rezultātiem katra posma dalībnieks nopelnīs 1-30 punktus, taču piecus papildus punktus pieskaitīs par katru bērdiju. Pēc gūtajiem punktiem veidos "ECCO" tūres reitingu, pēc kura sezonas beigās sadalīs galvenās balvas. Tūres noslēguma Lielajā finālā gan varēs piedalīties jebkurš golferis.

Jaunums kalendārā ir arī Rīgas kauss, kas būs pilsētas finansēts turnīrs un pēc būtības būtu dēvējams arī par Rīgas mēra kausu, jo galveno trofeju dāvās Gundars Bojārs. Sava turnīru sērija būs arī "Ozo Golf Club" biedriem, un šefību pār šīm sacīkstēm ir uzņēmies Niklass Brathen.

Kopējā "Ozo Golf" sacensību kalendārā ir respektēts Eiropas čempionāta futbolā finālturnīrs, lai arī aktīviem golferiem nebūtu jāatsakās no iespējas jūnijā aizbraukt uz Portugāli. Solis visai loģisks, jo nākamais tāda mēroga panākums futbolistiem, iespējams,  varētu sekot tikai pēc latvieša uzvaras kādā no PGA turnīriem.

Pirmais turnīrs "Ozo Golf" ir plānots 17. aprīlī, un nav ticams, ka pavasaris atnāks tik vēlu, lai kas būtu jāmaina, atzina Puče. Ja sliekām un golferiem piemēroti laika apstākļi iestāsies agrāk, laukums teorētiski var sākt darboties jau marta vidū, taču arī tas diez vai izmainīs sacensību kalendāru.

"Ozo Golf" 2004. gada sezonas provizoriskais kalendārs:

Aprīlis
17. aprīlis – sezonas pirmais
24. aprīlis – Hokeja trakums sākas golfa laukumā (pāru spēle)

Maijs
1.maijs – Domenikss/Mercedes sezonas atklāšana (stableford)
15. maijs – Microlink Open (stroke, HCP netto)
22. maijs – Kemira Open (stroke, HCP netto)
23. maijs - ECCO Tour (TOP 30)
30. maijs Ernst&Young (Invitational)

Jūnijs
5. jūnijs – LMT Open (stableford)
7.-8. jūnijs - Eiropas junioru golfa tūre (EJGT)
10. jūnijs – RAMIRENT Invitational Cup (Invitational)
12. jūnijs - Vidzemes kauss (stroke, HCP netto)
13. jūnijs - ECCO Tour (TOP 30)
26.-27. jūnijs - Latvijas amatieru čempionāts (stroke)

Jūlijs
3. jūlijs – Pasaules latviešu Open (stroke, HCP netto)
10. jūlijs – Tower Casino Open (stableford)
17. jūlijs – Re&Re Open (stroke, HCP netto)
18. jūlijs - ECCO Tour (TOP 30)
21.-22. jūlijs - Latvijas junioru čempionāts (stroke)
24. jūlijs Rīgas kauss (stableford)
29. jūlijs – 1. augusts – Hansabanka Baltic Open (ProAm)

Augusts
13.-15. augusts – Open/Hansabanka (stroke)
21. augusts – Inter-Riga Canon Open (stroke, HCP netto)
22. augusts - ECCO Tour (TOP 30)
28. augusts – Falck Open (stableford)

Septembris
4. septembris – COPPA ģimeņu kauss
5. septembris - Nordea Latvian Open (stroke)
9. septembris – Finnair Invitational
11. septembris – Tullamore Open (stableford)
18. septembris – Mont Blanc Birdie Day (stableford)
19 . septembris – ECCO Tour (TOP 30)
25. septembris – ECCO Tour Lielais fināls (stroke, HCP netto)

Oktobris
9. oktobris – Ozo Golf Club sezonas noslēgums (komandas)

Pēdējās izmaiņas , 07.01.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē