Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Grieķi cer sagaidīt arī golferus

Latvijas spēlētājiem meklējot piemērotas vietas, kur ziemā uzspēlēt, lai nezaudētu formu, visbiežāk uzmanības lokā nonāk Ēģipte, Spānija un Turcija. Lai gan valdošā klimata dēļ piemērota varētu šķist arī Grieķija, seno helēņu pēcteči pagaidām tikai kaļ plānus par golfa industrijas attīstīšanu. Grieķi ir apjautuši, ka Eiropā nebūt nav maz gribētāju uzspēlēt arī ziemas mēnešos.

Grieķijā golfa attīstība nav tikusi neko daudz tālāk par Latviju. Spēlētāju nav daudz, un daudzi grieķi golfu joprojām uzskata par bagātnieku izpriecu. Turklāt cīņā par tūristiem Grieķijai nākas atzīt, ka turki un citas Vidusjūras valstis spēj piedāvāt zemākas cenas.

Tūrisma tirgū Grieķija nākotnē plāno sevi piedāvāt kā vietu, kur ir saule, jūra un iespējas visu gadu spēlēt golfu. Taču Grieķijas valdība ar dienvidniekiem raksturīgu laiskumu nesteidzas panākt ātras pārmaiņas, lai gan līdz 2010. gadam plāno divkāršot ienākumus no tūrisma.

Spānijā ir 270 golfa laukumu, kas ik gadu nodrošina trīs miljardu dolāru ienākumus. Savukārt ASV ir pasaules līdere ar 40 miljoniem golferu un 17 000 laukumu. Pēc ekonomistu aprēķiniem golfs un ar to saistītais bizness nodrošina sešus procentus ASV kopprodukta, apsteidzot kinoindustriju, azartspēļu biznesu un kalnrūpniecību.

Turpretim Grieķijā ir seši golfa laukumi, un vietējiem par tiem nav lielas intereses - golfu spēlē ap 1500 vietējo grieķu. Situāciju cer mainīt Grieķijas tūrisma uzņēmumu asociācija, izstrādājot ilgtermiņa plānu 40 jaunu laukumu būvei. Par iespēju Grieķija veidot golfa laukumus interesējas arī citzemju investori, it īpaši briti, kas ir gatavi ieguldīt 750 miljonus eiro, lai Krētā izveidotu trīs laukumus un citu tūristiem nepieciešamo infrastruktūru.

Dzīvi investoriem sarežģī arī Grieķijas bagātā vēsture, jo pirms jebkuras celtniecības uzsākšanas jāveic zemes gabala arheoloģiskā izpēte, kā arī jāsaņem iespaidīgu skaitu dažādu atļauju un licenču.

Pēdējās izmaiņas , 19.01.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē