Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Titānam nopietns sabiedrotais

Titāna izmantošana draiveru ražošanā izraisīja vienu no nozīmīgākajiem apvērsumiem golfa inventāra tehnoloģijās, taču cietajam un izturīgajam metālam piesakās nozīmīgs sabiedrotais - kompozītu materiāli. Grafīta kompozīti ir par trešdaļu vieglāki nekā titāns, ļaujot inženieriem mainīt nūjas galvas svara sadalījumu. Līdz sezonas sākumam pavasarī kompozītu draiveri varētu kļūt arī par plaša spēlētāju loka pieprasītu preci.

Kompozītu lietošana varētu palīdzēt īstenot ideju par katram spēlētājam individuāli piemērotas nūjas radīšanu. Pagaidām gan tā ir tikai doma, uz kuras materializēšanos vēl jāpagaida.

Taču grafīta šķiedru kompozītu materiālus jau izmanto ražošanā, un "Mizuno" nekautrējas palielīties ar MP-001 draiveriem un vudiem. Izvēloties korpusā titānu aizstāt ar kompozītu, "Mizuno" inženieri mainīja nūjas galvas izsvarojumu, smaguma centru novirzot tuvāk galvas pamatnei un tālāk no sejas.

Radot zemāku un dziļāku smaguma centru, bumbiņa sitienā paceļas gaisā optimālākā leņķī. Nūjas galvā ir arī 'līdzsvara gropes' kam jāpalīdz nodrošināt sejas perpendikulāru stāvokli, gan nostājoties izsitienam, gan kontakta ar bumbiņu brīdī. Speciālistu vērtējumā tieši šī problēma sagādā lielākās raizes, spēlētājiem izvēloties modernos draiverus ar liela tilpuma galvām.

Arī nūjas sejā izmantotais īpašas kristāliskās struktūras titāns pēc ražotāju teiktā veicina maksimālu bumbiņas sākotnējo paātrinājumu no jebkura trāpījuma punkta. Ražotāju ieteiktā draiveru mazumtirdzniecības cena ir 500 dolāru, taču kreiļi savu 400 kub.cm tilpuma MP-001 varēs saņemt ne agrāk par pavasari.

Iespējams, MP-001 ļaus sasniegt nedaudz mazāku distanci nekā ar "King Cobra SS 430 Unlimited" vai  "Callaway Great Big Bertha II", taču eksperti par neatsveramām "Mizuno" ražojuma pozitīvajām īpašībām nosauca precizitāti, stabilitāti un lielisko nūjas izjūtu.

Arī MP-001 fairway vudu galvās ir izmantoti kompozīti, taču titāna vietā korpusos ir lietots nerūsējošais tērauds. MP-001 fairway vudu cenas atkarībā no kāta materiāla ASV sasniedz 250-300 dolāru.

Eksperti atzinīgi vērtē "Callaway" debiju jauno kompozītu jomā - "Callaway ERC Fusion" draiveri, kura cena ir praktiski identiska MP-001. Tā kā ar savu "Cyberstar PowerBrid" (400 kub.cm) kompozītu draiveru tirgū ienāca arī "Yonex", acīmredzot, nepaies ilgs laiks, līdz jaunās tehnoloģijas apgūs citi ražotāji, un cenas varētu sarukt.

Tikmēr "Taylor Made" savu nule kā tapušo kompozīta draiveri 460 kub. cm tilpuma XR-05 CTi piedāvā nopirkt par 450 mārciņām (420 latiem).

Pēdējās izmaiņas , 22.01.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē