Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Ja vilina jaunas nūjas

Arvien garākās dienas nepārprotami norāda uz pagaidām vēl nejūtamo pavasara tuvošanos, un jaunu sasniegumu gūšanai daudzi izvēlēsies papildināt vai nomainīt savu nūju arsenālu. Ja ir iespēja sekot prātīgajiem padomiem nūjas iegādāties tikai pēc to izmēģināšanas, var noderēt arī "Golf Digest" ieteikumi testēšanā. Nūju pirkšana ir tikai noslēgums ilgam gatavošanās un pētīšanas procesam.

Noskatītos nūju modeļus vispirms labāk izpētīt internetā un izstrādāt testēšanas plānu. Par izvēlētajām nūjām jāuzzina pēc iespējas vairāk, izmantojot golfa žurnālus, informāciju internetā un pēc iespējas arī pro padomus.

Visu gūto informāciju labāk pierakstīt, lai testēšanas laikā neko nepiemirstu. Tiekot klāt jaunām nūjām, nav brīnums, ja no lielas sajūsmas kaut kas aizmirstas, tādēļ piezīmes būs noderīgas.

Iegādājoties jaunu inventāru, jāorientējas uz ilgtermiņa mērķi uzlabot savu spēli un rezultātus. Būtisks ir jautājums, vai pērkamās nūjas atbilst tavam pašreizējam svingam, vai tam, kādu plāno apgūt pēc ilgākām apmācības stundām treniņlaukumā.

Testēšanai jāparedz pietiekami daudz laika, jo steiga var liegt pieņemt pareizo lēmumu. Ja iespējams, nūju testēšanas procesā jāiesaista arī pro, kura vērojums būs īpaši noderīgs.

Mazāka vēja dēļ testēšanai piemērotāks laiks ir rīta stundas nevis pēcpusdienas. Mierīgākos apstākļos bumbiņas lidojums dos patiesāku priekšstatu par nūju iespējām.

Pat, ja testēšanai jānotiek telpās, tai jāsagatavojas tāpat kā spēlei. Jāuzvelk golfa apavi un jāizmanto savs cimds. Galvenais ir justies komfortabli un atkārtot kustības, kādas veic golfa laukumā. Nedrīkst aizmirst par iesildīšanos. Vairāki neveiksmīgi svingi tikai tādēļ, ka nav iestiepti muskuļi un saites, var radīt nepatiesi negatīvu iespaidu par nūjām.

Ideālā gadījumā pirms testēšanas jāizspēlē deviņas bedrītes, lai iejustos. Tas ļaus ne tikai iesildīties, bet arī sniegs stabilākas sajūtas izsitienos.

Lai salīdzinātu precizitāti, distanci un bumbas lidojuma trajektoriju, testēšanā jāņem līdz arī līdz šim izmantotās nūjas. Var jau paļauties uz atmiņu, taču bieži vien piemirstas, ka laika apstākļi mēdz būt krasi atšķirīgi. Vislabākais salīdzinājums ir vienādos apstākļos vienā un tajā pašā laikā.

Nav obligāti iepriekš zināt testējamo nūju parametrus, taču, pārrunājot tos ar pro vai tirgotāju, iespējams izvairīties no liekas laika šķiešanas pilnīgi nepiemērotam inventāram.

Jāņem vērā, ka dažādu ražotāju vienādas specifikācijas atšķiras. Vienas firmas R stingruma kāts var atbilst cita ražotāja S kāta parametriem.

Nav vēlams vienlaicīgi testēt daudzu ražotāju nūjas, taču nav arī ilgstoši jāpaliek pie vienas konkrētas nūjas. Ieteicams pārmaiņus pārbaudīt vudus un dzelžus, kā arī izjust dažādu kātu ietekmi uz sitienu.

Ja gadās neveiksmju sērija, labāk ieturēt pauzi. Noderīgāk būs pārmaiņai paripināt ar puteri un uzsist ar vedžu.

Testēšanā pēc iespējas jāizmanto visneskartākās un tīrākās bumbas. Treniņlaukumā ne visas bumbas mēdz atbilst spēles standartam, un ar tādām var gūt nepatiesus iespaidus. Ideālā variantā testēšanā jāizmanto tās markas bumbas ar kurām spēlē. Profesionāļi zina, ka optimālam izsitienam ir būtiski atrast īsto bumbu īstajam draiverim.

Ideālā variantā laukumā ir jāpārbauda visas komplekta nūjas. Treniņlaukumos golferu vēziens dažkārt mēdz atšķirties no svinga spēles laukumā.

Jebkurā gadījumā testēšana jāuztver ar prieku un jāatceras, ka potenciāls pircējs nevienam neko nav parādā. Nedrīkst ļauties kaut mazākajai vainas apziņai pārdevēja priekšā. Turklāt nav pamata kautrēties par savu svingu, jo pro un tirgotāji ir redzējuši arī daudz ko sliktāku.

Ja testēšanai seko lēmums pirkt, noderīgi būs painteresēties par iespējamajiem bonusiem. Ja arī konkrētam pirkumam nepiešķirs atlaidi, tirgotājs var izteikt kādu citu saistošu piedāvājumu. Pēc nūju iegādes vēlams iepriekš rakstītajās piezīmēs piefiksēt atbildes un savus komentārus, ko vēlāk varētu būt noderīgi atcerēties.

Pēdējās izmaiņas , 27.01.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē