Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Paredz vēl viena golfa laukuma būvi

Babītes pagasta Piņķos kompānija "Saliena Real" šogad plāno sākt dzīvojamo māju ciemata "Silarāji" būvniecību. Tā būšot tika daļa no vērienīgā projekta "Saliena", kura īstenotāji nākotnē saskata vietu arī golfa laukumam. Kopumā visu projektu iecerēts realizēt 15 gados.

 Pēc "Saliena Real" izpilddirektora Daiņa Liepiņa teiktā Silarāju ciemats izvietosies aptuveni 23 hektārus lielā teritorijā Piņķos un tajā plānots uzbūvēt 200 mājokļu - gan individuālās dzīvojamās mājas, gan rindu mājas. Pagaidām vēl visām mājām nav izstrādāti projekti, taču pirmās 28 mājas, kurām jau ir šādi projekti ir, plānots uzbūvēt jau šogad.

Liepiņš atzīst, ka pagaidām vēl nav zināms konkrēts investīciju apjoms, taču pieļauj, ka kopējās investīcijas "Salienai" būs ne mazākas kā pusmiljards ASV dolāru. Projekta realizācijai plāno piesaistīt investorus. Ja visu projektu gatavojas īstenot 15 gados, tad Silarāju ciematam jātop aptuveni trīs līdz četros gados. Tas būšot atkarīgs no tā, kā veiksies ar māju tirdzniecību.

Lielā mērā teritorijas apbūvi diktēšot tā saucamie projekta galvenie objekti, kuru skaitā ir gan "Siemens" ledus halle, gan iecerētais golfa laukums un citi sportam paredzēti objekti, pauda Liepiņš.

Silarāji ir tikai viens no vērienīgā "Salienas" projekta apakšprojektiem. Par izmēģinājuma projektu kļuva Piņķos uzbūvētā "Siemens" ledus halle, ko atklāja pērn maijā, un kuras būvniecībā investēja aptuveni divus miljonus latu. Halles izveidei nodibināja kompāniju "Babītes hokeja halle", kuras lielākais īpašnieks ir "Saliena Real".

Kopējā platība, uz kura plānots realizēt "Saliena Real" projektu, ir apmēram 600 hektāru. "Saliena Real" jau pirms vairāk nekā gada vēstīja par plāniem Babītes pagastā izveidot nelielu pilsētiņu, kurā būtu ne tikai dzīvojamās mājas, bet arī bērnudārzs, veikali, dažādas sabiedriskās ēkas, biroji u.tml. Taču zināms arī, ka presē parādījās raksti par šaubīgajām iespējām dabūt zemi "Saliena Real" projektu īstenošanai.

Patlaban lielākā daļa (67%) "Saliena Real" kapitāla daļu pieder Lielbritānijā reģistrētajai "Marr Estate", bet vēl pa 22% un 11% - uzņēmējam Viesturam Koziolam un norvēģim Tormod Stene Johansen.

Izskatās, ka nākamā golfa laukuma aprises pagaidām vēl ir visai miglainas un zemei nepiesaistītas, taču "Siemens" ledus halles darbojas, un tas mudina nesteigties ar galīgiem secinājumiem. Ja golfa popularitāte augs skandināviskā tempā, vēl viens laukums Rīgas pievārtē nebūtu nekas pretdabisks.

Pēdējās izmaiņas , 28.01.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē