Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Spēks tuvina dopingu

Profesionālā sporta izaicinājumi nav sveši arī golferiem, tādēļ nav izslēgts, ka cīņā par vietu zem saules gados jaunie spēlētāji varētu pievērsties sportā aizliegtu preparātu lietošanai. Bijušais pasaules rangu līderis Nick Price uzskata, ka šādu varbūtību pastiprina golfā dominējošā tendence uz spēka spēli.

Zimbabvietis Price, kurš golfā ir pazīstams kā konsekvents jauno tehnoloģiju iespēju noliedzējs, satraucas par golfa labo vārdu. Uz visu gatavie jaunie golferi var krist steroīdu kārdinājumā un sagraut daudzu gadu gaitā iemantoto spēles pozitīvo tēlu, sprieda Price.

Viņš atzīst, ka šobrīd aizliegtu preparātu lietošana golfā vēl nevarētu būt izplatīta. Taču situācija varot mainīties, jaunajiem spēlētājiem redzot dažu golferu spēku bumbiņas sišanā. "Es nesaku, ka šie spēlētāji lieto dopingu, taču viss spēles attīstības virziens rada briesmas. Tagad ir interesanti laiki," sprieda 47 gadus vecais Price, kurš karjerā ir uzvarējis trijos "Major" turnīros.

Price vaino piekāpšanos tehnoloģiju priekšā, kas piespiežot spēlētājus likt uzsvaru uz spēku. Pēc viņa domām tieši inventārs daudzus viduvējus golferus ir padarījis par labiem spēlētājiem. Vislabākie vienmēr būs virsotnē, bet pārējiem tehnoloģijas nodrošina arvien lielākas iespējas iekļūt vidusslānī.

"Taigeram par to būtu jārunā pirmajam, jo neviens cits no tā nav cietis vairāk," sacīja Price. "Ar viņa nūjām viss ir kārtībā, taču viņš ir zaudējis pārsvaru, jo vīriem ir tāds inventārs, kas palīdz pietuvoties."

Price atzina, ka mūsdienās visas nozīmīgākās sacensības notiek garu bedrīšu laukumos, kur viņš var turnīrā nospēlēt uz -12, taču uzvarai ar to būšot par maz.

"Šajā sportā uzvarētāja noteikšanā ir ļoti trausla robeža. Ir maza atšķirība starp golferi, kas nospēlē -8 un -15 vai 16," sprieda Price. "Ja pārsvaru var iegūt uz inventāra rēķina, tas rada priekšrocības. Golfam nenāk par labu spēles, kurās PAR 5 bedrītēs otro sitienu izdara ar 9.dzelzi."

Pesimisma māktais Price prognozēja, ka golfu var piemeklēt tenisa liktenis, un spēks kļūs svarīgāks par meistarību.

Pēdējās izmaiņas , 29.01.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē