Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

"British Open" paliks kungiem

Dāmu centieni izmēģināt spēkus profesionāļu sacensībās kungu konkurencē, šķiet drīz nevienu vairs nepārsteigs. Taču vecākajā no četriem "Major" turnīriem - "British Open" - rīkotāji veica nepieciešamās izmaiņas noteikumos, lai vīrieši labāko noskaidrotu savstarpējā cīņā.

Izmaiņas reglamentā veica "British Open" respektablie rīkotāji "Royal & Ancient". Par ieviestajām pārmaiņām Taizemē notikušā "Johnnie Walker Classic" turnīra laikā zināja stāstīt skotu golferis Colin Montgomerie. Viņš sacīja, ka principā neiebilst pret dāmu spēlēšanu kungu sabiedrībā, taču "British Open" ir pelnījis izņēmuma statusu.

Līdz šim "British Open" reglamentā nebija norādes uz spēlētāju dzimumu, taču tagad noteikumi vēsta, ka turnīrs ir atklāts "vīriešiem amatieriem un vīriešiem profesionāļiem no visas pasaules".

Dzimumu jautājumu golfā Montgomerie komentēja pēc tam, kad uzzināja par bijušās dāmu rangu līderes anglietes Laura Davies lēmumu februāra vidū spēlēt Austrālāzijas PGA tūres "ANZ Championships". Līdz šim sievietes bija mēģinājušas spēlēt tikai US PGA sacensībās, turklāt Zviedrijas golferes Annika Sorenstam un jaunā amerikāņu brīnumbērna Michelle Wie viesošanās kungu sabiedrībā izpelnījās iespaidīgu publicitāti.

Montgomerie norādīja, ka nesatraucas par par to, vai arī Eiropas PGA vajadzētu pieņemt lēmumu par izmaiņām noteikumos un reglamentēt dāmu spēlēšanu kungu turnīros. Viņaprāt, tā ir sacensību komiteju kompetence, un rīkotāji tad lai arī lauza galvas.

Situāciju, kas attiecīgā mērogā ir pieredzēta arī Latvijas golfā, nācās pārdzīvot austrāliešu profesionālim Adam Scott. Havaju salās notikušajā "Sony Open" viņš palika aiz 14 gadus vecās Wie, izpelnoties tādu attieksmi, kura rosina vēlēšanos kļūt neredzamam.

"Tiešām nav jauki zaudēt 14 gadus vecais skolniecei, ja centies pelnīt savu iztiku," atzina Scott. "Skaidrs, ka pēc tam dzirdēju daudz ko tādu, ko negribētu atkārtot". 

Pēdējās izmaiņas , 02.02.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē