Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Taigeram saskata T-kreklu

Pircēji pavasarī pro shop apmeklējumos būs gatavi ar visiem pakaramajiem izķert Taigera Vudsa iecienītā modeļa kreklus, uzskata ražotāji. Tikmēr tradicionālo vērtību aizstāvji pauž satraukumu, vai golfa modes jaunās tendences, tuvojoties T-krekla legalizēšanai, neapdraud mūžsenās tradīcijas. Notikumu gaita liecina, ka dzelžainās pozīcijas pasaulē varētu noturēt tikai aiz atsevišķu privāto klubu ciešajiem vārtiem.

Pagājušajā gadā Taigers vairākos turnīros spēlēja īpaša modeļa "Nike" kreklā ar piedurknēm līdz elkoņiem un stāvu apaļu bezpogu apkaklīti, kuru daudzi par apkakli nemaz nevēlas uzskatīt. Kā atzīst apjautātie golfa etiķetes eksperti, daudz kas ir atkarīgs no paša vērtētāja, un nav nemaz tik viegli pateikt, vai Taigera apģērbs pārkāpj pieņemtās normas.

Taču golfa industrijas dižgariem netrūkst apņēmības ieguldīt pietiekami daudz visa veida līdzekļu, lai Taigera paraugs mudinātu atdarīt makus arī tos, kuri spēlē savam priekam. Sava loma "Nike" DRI-FIT modeļa krekla atzīšanai varētu būt arī ekonomikas panīkumam. Daudzviet pasaulē golferi laukumā dodas retāk nekā iepriekš, un laukumu vadība neliekuļojot dara zināmu, ka nevēlas zaudēt klientus šādu strīdu dēļ.

Golfa modes speciālisti norāda, ka dāmām apģērba kodekss kopš deviņdesmito gadu beigām ir kļuvis ievērojami liberālāks, lai gan neviens nav centies to īpaši uzsvērt. Taču Vudsa gadījumā tieši viņam ir atvēlēta ledlauža loma, jo vajag lielu apņēmību, lai iebilstu pret argumentu 'tādā kreklā taču spēlē Taigers'. "Nike" arī tieši pasaka, ka pēc tam, kad šādā kreklā ir spēlējis Taigers, tas uzreiz kļuva daudz pieņemamāks.

Iniciators DRI-FIT modeļa tapšanā esot bijis Vudss, kurš šādā kreklā jūtas komfortabli un var ērti kustēties. "Nike" uzsver, ka vēlas piedāvāt golferiem skaistu apģērbu, kas ļauj sasniegt labākus rezultātus, un stila elementiem kompānijas ražojumos ir drīzāk pakārtota nozīme.

Savukārt golfa tradīciju aizstāvji jautā, cik tālu var stiept pieļaujamās robežas, lai nesabruktu visa vērtību sistēma? Pat golfa fundamentālisti ir samierinājušies ar modes jaunumu neizbēgami lielāko ietekmi uz dāmu apģērba kodeksu, taču jautājumā par kungiem pieļaujamajām pārmaiņām ne visi ir gatavi padoties bez cīņas.

Pēdējās izmaiņas , 05.02.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē