Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Akceptē Pro/Am turnīra rīkošanu "Ozo Golf"

Kopenhāgenā notikušajā "Nordic League" dalībvalstu pārstāvu apspriedē apstiprināja kalendāru 2004.gada sezonai, un nu jau var droši teikt, ka "Ozo Golf" vasarā sagaidīs daudzus desmitus spēlētāju, kam golfs ir ne tikai aizrautīgas izklaides iespēja, bet gan nopietns maizes darbs. "Ozo Golf" direktors Armans Puče sacīja, ka latviešu veiksmīgā prezentācija patīkami pārsteigusi sacensību sērijas rīkotājus.

"Nordic League" ir reģionāls atlases sacensību seriāls, kura dalībnieki vāc reitinga punktus, lai veiksmes gadījumā kvalificētos spēlēšanai pakāpi augstākajā Eiropas "Challenge Tour" ar balvu fondiem virs 100 000 eiro. No "Challenge Tour" veiksmīgākajiem acu priekšā jau ir katra profesionāļa mērķis - PGA tūre.

"Nordic League" līdzīgi atlases turnīri ir arī citos Eiropas reģionos, kur profesionāļu gaitas uzsākuši spēlētāji un arī spēcīgi amatieri cīnās par tikšanu tuvāk saulei. Pēc līgas reglamenta amatiera statuss nav šķērslis, lai varētu "Nordic League" spēlēt kopā ar profesionāļiem.

Kopumā šosezon "Nordic League" ir plānots aizvadīt ap 30 turnīru. Tikt pie tiesībām rīkot sacensības nemaz nav tik viegli, un "Ozo Golf" apstiprināšanai nekādā gadījumā nebija formāls raksturs, stāstīja Puče. "Ozo Golf" prezentācijā parādīja ciktāl Latvijā ir gatavi šādu sacensību uzņemšanai, un guva pozitīvu novērtējumu. Piemēram, daži no Skandināvijā paredzēto posmu rīkotājiem vēl nevarēja konkrēti nosaukt ne tikai sava turnīra balvu fondu, bet arī spēlējamo bedrīšu skaitu.

Būdami apmierināti ar no dažādiem avotiem saņemto informāciju par "Ozo Golf" laukuma kvalitāti un darba stilu, Skandināvijas golfa pīlāri plāno Latvijai 2006.gadā atvēlēt vienu posmu arī jaunās Superlīgas kalendārā.

Puče pagaidām atturējās nosaukt konkrētu summu, cik izmaksās jūlija beigās paredzētā "Hansabanka Baltic Open" organizēšana, bilstot, ka to drīzāk varēs zināt tikai pēc maču noslēguma. Jauna līmeņa turnīra rīkošana organizatoriem uzliek arī jaunus pienākumus, jo profesionāļu cīņas jau ir cita opera.

Piemēram, jāaicina no Skandināvijas turnīra direktors, jo paši sevi šādā amatā iecelt nevar. Jāplāno arī tiesnešu apmācība un jādomā ko darīt ar līdzjutējiem. Profesionāļu ierašanās noteikti veicinās lielāku interesi par mačiem, un rīkotājiem jāpadomā, kā izglītot vienkāršus ziņkārīgos, kuri arī ir potenciāli nākamie golfa spēlētāji.

Līdzšinējās golfa aktivitātes pašu mājās visai nosacīti varēja dēvēt par sportu, taču ir loģiski, ka augstu sasniegumu līmenim nevar piekļūt, izlaižot zemāka ranga sacensības, atzina Puče. Liela nozīme ir arī golfa tradīcijām, kas Latvijā vēl tikai attīstās, bet citās valstīs jau mērāmas gadsimtos. LGF ģenerālsekretārs sprieda, ka arī Latvijā ar laiku būs dažāda budžeta laukumi, un katram būs sava niša.

"Hansabanka Baltic Open" mačus rīko "Ozo Golf" sadarbībā ar LGF, un viens no šādu sacensību organizēšanas mērķiem ir parādīt, kas īsti ir golfs pasaules profesionāļu līmenī. Redzot nākamos PGA tūres dalībniekus, pašmāju jaunajiem golferiem un arī pieredzējušiem kadriem būs iespēja klātienē izvērtēt, kas īsti ir profesionālis golfā, un kādas ir izredzes aizcīnīties līdz tādam līmenim.

Paliek spēkā solījums ieviest augsta līmeņa golfa sacensībām raksturīgo iespēju uzspēlēt kopā ar profesionāļiem. Jūlija beigās paredzētajā "Hansabanka Baltic Open" Pro/Am jebkurš amatieris varēs uzspēlēt komandā ar īstu profesionāli. Rīkotāji neplāno Pro/Am 18 bedrīšu izspēlei aizrauties ar savu lūgto viesu aicināšanu. Tā vietā par pagaidām vēl nenoteiktu samaksu katrs golferis varēs pieteikties spēlei ar profesionāli.

"Hansabanka Baltic Open" budžets būs saskaņots ar galveno sponsoru, bet par amatieru līdzdalību komandu spēlē iekasēto naudu novirzīs labdarībai. Rīkotāji vēl lems, kam tieši tiks golferu maksātā nauda.

Plašāk ar "Hansabanka Baltic Open" turnīra sistēmu un labāko Latvijas golferu izredzēm tikt pie pilnvērtīgas spēlēšanas skandināvu profesionāļu konkurencē golfs.lv plāno iepazīstināt pēc ne pārāk ilga laika.

Pēdējās izmaiņas , 09.02.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē