Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Britus spiež dalīties varā

Gadsimtiem ilgās tradīcijas vairs nav arguments, lai briti arī turpmāk būtu vienīgie rīkotāji Eiropas PGA tūrē, un organizācijas vadība atzīst, ka arvien vairāk nāksies dalīt varu ar kontinenta citu valstu pārstāvjiem. Līdz šim vairāki kontinentālās Eiropas golferi, tajā skaitā pieckārtējais "Major" turnīru uzvarētājs Seve Ballesteros, Eiropas tūres vadību ir dēvējuši par mafiozu diktatoru brālību.

Ar Ballesteros, Jose Maria Olazabal, Nick Faldo un Bernhard Langer pūlēm 2000.gadā veica Eiropas tūres neatkarīgu auditu, un kopš tā laika situācija, lai arī palēnām, bet mainās. Pakāpeniski arvien vairāk kontinentālās Eiropas pārstāvju ieņem dažādus amatus tūres vadībā, tomēr daļa spēlētāju uzskata, ka pārmaiņas nav pietiekami straujas.

Vāciju pārstāvošais Langer, kurš šogad būs Eiropas komandas kapteinis Raidera kausa izcīņā, nekad nepalaiž garām iespēju uzdot jautājumu, kādēļ Raidera kausa izcīņa Eiropā tikai vienreiz ir notikusi ārpus Britu salām - 1997.gadā Valderamā Spānijā?

Eiropas tūres izpilddirektors Ken Schofield kritiku uzskata tikai par daļēji pamatotu. Tā kā Eiropas tūres mītne ir netālu no Londonas, tas veicina arī citu aktivitāšu koncentrēšanos Lielbritānijas galvaspilsētā, uzskata Schofield, kurš šogad pēc 30 gadu darba atstās savu vietu citam.

Londonā kā lielā biznesa centrā ir pārstāvēti praktiski visi Eiropas tūres sponsori, un tā esot parocīga pilsēta ceļošanai. Taču Schofield pieļauj iespēju, ka jau tuvākajā laikā Eiropas komandā Raidera kausā varētu nebūt neviena salinieka, un visi 12 spēlētāji būs no Vecās pasaules kontinentālās daļas.

Eiropas tūres vadība uzsver, ka organizācijas personālā pakāpeniski iekļaujas arvien vairāk citu valstu pārstāvju, it īpaši no Zviedrijas, Spānijas, Vācijas un Itālijas. Tomēr sportiskā ziņā pārējās Eiropas spēlētājiem nebūšot viegli izkonkurēt britus, un šogad Raidera kausa izcīņā varētu piedalīties vairāk angļu nekā daudzus ilgus gadus iepriekš, uzskata Schofield.

Pēdējās izmaiņas , 20.02.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē