Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Weir pirmo reizi noturas tronī

Mike Weir var palepoties ar pagājušajā gadā gūto pirmo vietu "Masters" turnīrā, taču kanādietim līdz šim ne reizi nebija izdevies uzvarēt PGA mačos, ja pirms pēdējās kārtas viņš bija līdera lomā. Nepatīkamo tradīciju 33 gadus vecais kreilis lauza svētdien Kalifornijā, ar PAR atbilstošu 71 sitienu noturot uzvaru "Nissan Open". "Riviera Country Club" Weir uzvarēja otro gadu pēc kārtas, un arī šādu patīkamu pieredzi viņš guva pirmo reizi karjerā.

Weir vairāk ir pazīstams kā veikls spēlētājs, kurš pēdējā kārtā var nemanot sagādāt nepatikšanas līderiem. Iepriekš viņš piecos turnīros pirms pēdējās dienas bija līderis, taču allaž palaida vējā iegūto pārsvaru. Toties tagad Weir pieder tiem nebūt ne daudzajiem PGA spēlētājiem, kuri spējuši divus gadus pēc kārtas būt labākie kādā atsevišķā turnīrā.

Par četrās kārtās izdarītajiem 267 sitieniem (-17 zem PAR) Weir nopelnīja 864 000 dolāru no 4,8 miljonu lielā balvu fonda. Otrais, atpaliekot par vienu sitienu, bija Smaidošais slepkava, kā dēvē japāni Shigeki Maruyama. Trešo vietu ar 270 sitieniem ieņēma Austrālijas golferis Stuart Appleby.

"Nekad iepriekš nebiju spējis aizstāvēt savu titulu, un tagad varēšu stāstīt, ka uzvarēju arī tad, kad pirms pēdējās kārtas biju līderis," sacīja Veirs, kurš pēdējo kārtu spēlēja gandrīz nepārtrauktā lietū. "Es spēlēju agresīvi, taču gribēju arī nospēlēt gudri".

Neglaimojošā statistika nebija traucēklis, lai pēdējā kārtā arī līdera lomā laukumā dotos ar domu par uzvaru, sacīja Weir: "Es par to nedomāju. Golfā nav iespējams spēlēt no aizsardzības. Maruyama spēlēja lieliski, un mans mērķis bija gūt par vienu bērdiju vairāk nekā viņam."

Rīkotājiem par prieku viss izšķīrās pēdējā bedrītē, pirms kuras Maruyama jau bija panācis neizšķirtu. Pamatīgās lietusgāzēs Weir izdevās saglābt PAR, kad pēc 35 metrus tāla čipa bumbiņa apstājās pus metra attālumā no karodziņa. Vēlāk Weir sprieda, ka uzvaras gūšanā lielākā nozīme bija stabilai īsajai spēlei visā nedēļas nogalē. Savukārt Maruyama piekļuvē grīnam kļūdījās un pārsita tam pāri, kā rezultātā neguva neko vairāk par bugiju un otro vietu.

Iepriekšējo reizi "Riviera Country Club" divas uzvaras pēc kārtas guva leģendārais Ben Hogan 1947. un 1948.gadā. Weir atzīst, ka Hogan ir viens no tiem golfa dižgariem, kas visvairāk ietekmējuši viņa spēli. Taču kanādietis piebilda, ka nemaz nemēģina sevi salīdzināt ar Hogan.

Pēdējā kārtā par sevi atgādināja Tiger Woods, nospēlējot ar 64 sitieniem un pakāpjoties uz dalītu 7.vietu. Vilšanos Woods piedzīvoja sestdien, kad laukumu izgāja ar 72 sitieniem. "Riviera Country Club" ir vienīgā vieta, kur pasaules rangu līderis ir spēlējis sešas turnīros, joprojām paliekot bez uzvaras.

US PGA reitinga turētāji pirms "Nissan Open" darīja zināmu, ka Woods pirmā numura vietu teorētiski var zaudēt trijos turnīros. Tiesa, nosacījumi tam bija visai neticami - Woods trijos mačos jāpaliek aiz cut, bet pretendentam Vijay Singh jāgūst trīs uzvaras. "Nissan Open" nenotika ne viens, ne otrs - Woods arī ar nestabilu sniegumu palika uzreiz aiz sešinieka, bet Singh 278 sitieni atstāja krietni aiz laureātiem.

Jau trešdien PGA sākas "Match Play Championships".

"Nissan Open", "Riviera Country Club" (PAR 71):

267 Mike Weir (Kanāda) 66-64-66-71

268 Shigeki Maruyama (Japāna) 64-66-71-67

270 Stuart Appleby (Austrālija) 70-64-70-66

271 John Daly (ASV) 68-64-72-67

272 Hank Kuehne (ASV) 65-72-68-67

273 Kirk Triplett (ASV) 66-67-72-68

274 Jay Williamson (ASV) 69-69-72-64, Tiger Woods (ASV) 72-66-72-64, J.J. Henry (ASV) 71-69-65-69.

Pēdējās izmaiņas , 23.02.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē