Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Pirmais pro turnīrs nepaliek nepamanīts

"Nordic League" (NL) rīkotāji nule kā darījuši zināmu 2004.gada sezonas turnīru provizorisko kalendāru, īpaši atgādinot, ka pirmo reizi profesionāļu turnīrs būs arī kādā no Baltijas valstīm. Apskatot pārējo tūres posmu piedāvājumu, kļūst skaidrs, ka apstākļi ir pietiekami labvēlīgi, lai "Ozo Golf" paredzētais "Hansabanka Baltic Open" spētu par sevi pietiekami skaļi atgādināt arī vasarā.

Vairāku sacensību rīkošana vienā nedēļas nogalē NL nebūt nav retums, taču "Hansabanka Baltic Open" no 29.jūlija līdz 1.augustam tūrē būs vienīgās sacensības. Arī balvu fonds (26 000 eiro) kopējā ainā izskatās vairāk nekā solīdi.

Tiem nedaudzajiem turnīriem, kuros "Nordic League" dalībnieki varēs cerēt uz vēl lielākām prēmijām un reitinga punktiem, lielākoties ir "Challenge" tūres vai lielāko nacionālo "Open" maču statuss. Tā, piemēram, "Volvo Finnish Open" balvu fonds nav lielāks par 110 000 eiro, bet dažos NL turnīros prēmijās izmaksās ne vairāk par padsmit tūkstošiem eiro.

"Hansabanka Baltic Open" rīkotāji ir izveidojuši sacensību mājas lapu internetā, kurā pašlaik ir izvietota galvenā informācija par sacensībām un saites uz atbalstītāju lapām, bet vēlāk to paredzēts papildināt. Apskatāms arī daža laba pašmāju amatieru foto, taču diez vai turnīrā viņi būs pārstāvēti tik lielā skaitā kā redzami lapā.

Kā jau vēstīts, "Hansabanka Baltic Open" aicinās piedalīties tikai dažus labākos Latvijas golferus, tajā skaitā arī nākamo amatieru čempionu. Kā atzīst "Ozo Golf" direktors Armands Puče, te nu ir jāpadomā par Latvijas golfa prestižu, un jāizvērtē vietējais meistarības līmenis jau starptautiskā kontekstā. Ja izdosies iecerētais, šosezon varētu sagaidīt, ka, piemēram, "Ozo Golf" pro Artūrs Krukovs varētu uzspēlēt vēl kādā NL posmā ārzemēs.

Pēc NL rīkotāju prasības "Hansabanka Baltic Open" būs algots sacensību direktors no Zviedrijas, un procesa gaitā papildus apmācības paredzētas arī turnīra personālam. Taču Puče uzskata, ka prasībās nav nekā pārdabiska, kas vietējiem nebūtu pa spēkam, tādēļ nav pamata satraukties par nez kādiem neizpildāmiem uzdevumiem.

Latvija NL ir vienīgā valsts, kas pārstāvēta ar vienām sacensībām. Gan atklāšanas posms aprīļa beigās, gan noslēguma mači ir paredzēti Dānijā, bet pārējās sacensības notiks Zviedrijā, Somijā un Norvēģijā. Oficiālu sezonas kalendāru NL plāno darīt zināmu martā.

Pamazām "Hansabanka Baltic Open" daudzināšanai briest arī atbalstītāji. Marta pirmajā pusē ir paredzēts aicināt kopā masu medijus, lai jaunumus par profesionālā golfa intervenci Latvijā darītu zināmus vēl plašākai sabiedrībai.

NL - http://www.golfdata.se/nl/index.asp

"Hansabanka Baltic Open" - www.balticopengolf.com

Pēdējās izmaiņas , 25.02.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē