Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

"Ozo Golf" soli tuvāk nacionālam statusam

Nav ziņu, ka golfu spēlējošo deputātu skaits jau būtu pieaudzis, taču tas neliedza Saeimai ceturtdien konceptuāli pirmajā lasījumā atbalstīt nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu arī "Ozo Golf" laukumam. Lai gan atbalstu pirmajā lasījumā par nozīmīgu var dēvēt visai nosacīti, jo atkarībā no situācijas turpmākos lasījumos vēl ir iespējami visādi pavērsieni, tas tomēr ir solis uz priekšu, nevis atpakaļ.

Lai piešķirtu nacionālās sporta bāzes statusu, Saeimai bija jāpieņem grozījumi vēl Latvijas Augstākās padomes izdotajā lēmumā "Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu".

Grozījumu skaidrojumā klāstīts, ka nacionālās sporta bāzes var privatizēt vai atsavināt, ja tam piekrīt Nacionālā sporta padome. Privatizācijas vai atsavināšanas noteikumos jāparedz, ka objekta ieguvēja pienākums ir saglabāt attiecīgās sporta bāzes darbības profilu, to ekonomiski un finansiāli garantējot, kā arī paredzot vajadzīgos nosacījumus starptautisku un valsts nozīmes sporta sacensību rīkošanai.

Lēmums paredz - ja privatizējamām vai atsavinātajām sporta bāzēm mainās īpašnieks, minētie nosacījumi ir saistoši arī turpmākajiem nacionālās sporta bāzes ieguvējiem.

Kā iepriekš atzina LGF prezidents Vilnis Baltiņš seniors, tad "Ozo Golf" atrodas pietiekami pievilcīgā un jau sakoptā vietā, lai kādu kārdinātu uzcelt, piemēram, privātmāju ciematu. Ja laukums kļūs par nacionālo sporta bāzi, šāds risks būtiski samazināsies.

Saskaņā ar sporta likuma prasībām arī Latvijas Nacionālā sporta padome ir devusi atzinumu par "Ozo Golf" atbilstību kritērijiem, kas nepieciešami nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanai. Līdz šim nacionālās sporta bāzes statuss ir piešķirts 18 sporta bāzēm.

Pērn novembrī Saeima nodeva izskatīšanai komisijās vairāku deputātu iesniegto likumprojektu, kas paredzēja nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu "Ozo Golf Club", taču vēlāk komisija izstrādāja alternatīvu likumprojektu. Lai "Ozo Golf" kļūtu par nacionālo sporta bāzi un baudītu šī statusa priekšrocības, vēl Saeimā jāseko apstiprinājumam divos lasījumos.

Pēdējās izmaiņas , 04.03.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē