Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Igauņiem pulka golfa projektu

Ne tik tālā nākotnē golfs kļūs par pieprasītu preci, tādēļ ieguldījumi jaunu laukumu celtniecībā ir izdevīgi, uzskata Igaunijā. Gan šosezon, gan pāris nākamajos gados kaimiņvalstī sola atvērt un paplašināt vairākus laukumus. Daudzu projektu autori īpaši neslēpj, ka lielākoties cer uz spēlētāju pieplūdumu no Somijas un mazākā mērā arī Zviedrijas. Ciktāl solījumi atbildīs darbiem, daļā projektu būs jāvērtē jau šovasar.

Par Igaunijas golfa Kaliforniju veidojas Pērnavas līča reģions. Līdz šim gan spēlētājiem reāli pieejams bija tikai "Parnu Golf" ar treniņlaukumu un piecām treniņbedrītēm. Šopavasar laukuma īpašnieki sola sākt laukuma paplašināšanu līdz 18 bedrītēm, taču par projekta pabeigšanas termiņu īstas skaidrības šķiet nav arī pašiem saimniekiem. Konsultācijām laukuma dizaina veidošanā ir piesaistīts labākais no šā aroda pratējiem Norvēģijā Brian Phillips, bet galvenos arhitekta pienākumus veikšot Jeremy Turner.

Netālu no "Parnu Golf" top somu projekts "White Beach Golf" (Valgeranna). Pēc 2002.gadā sāktajiem darbiem šogad ap Jāņiem golferiem sola pirmās piecas bedrītes, bet 2005.gadā jābūt gatavām visām 18 bedrītēm. "Baltajās smiltīs" par laukuma dizaineru darbojas Kosti Kuronens, kura rēķinā ir vairāki labākie Somijas laukumi.

No 2003.gada jau darbojas "Audru Golf" deviņu bedrīšu laukums, kas pēc koncepcijas drīzāk ir pļavu golfa produkts, un spēlētājiem netiek prasīta Zaļā karte.

Noslēdzot jauno projektu loku ap Pērnavas līci, tuvāk Latvijai līdz 2005.gada augustam jātop gatavam lielam golfa kūrortam ar 18 bedrīšu laukumu. "Parnu Beach & Golf" laukuma arhitekts ir zviedrs Bjorn Eriksson. Ar skatu uz jūru pašā piekrastē veidotais komplekss aizņems 100 hektārus, un no Pērnavas to šķirs tikai astoņi kilometri.

Sāremā salā 18 bedrīšu golfa laukums vēl ir lielākoties lielākoties uz papīra. lai gan pērn rudenī sākās fairway iezīmēšana dabā. Ar Eiropas "Phare" programmas atbalstu 2005.gada vasarā projekta īstenotāji cer piedāvāt spēlēšanai pirmās deviņas bedrītes.

Otrs golfa reģions igauņiem ir tuvāk bagātajiem onkuļiem Somijas līča piekrastē. Pieredzējušākajiem Latvijas golferiem labi pazīstamajā "Tallinnn Golf Club Niitvalja" kārto papīrus, lai saņemtu atļauju nākamo 18 bedrīšu izbūvei. Par konkrētiem termiņiem jaunā laukuma tapšanā Nītvaljā gan vēl nerunā.

Aptuveni 25 kilometrus uz austrumiem no Tallinas top "Estonian Golf & Country Club". Šovasar šeit golferiem sola treniņlaukumu un spēlēšanu pilna formāta deviņās bedrītēs, bet līdz 18 bedrīšu laukumam ar kluba māju somu pro un laukumu dizainers Lassi Pekka Tilander aizvedīšot vēl pēc gada.

Netālajā "Suuresta Golf Course" pagaidām visi darbi notiek uz papīra, un somu ainavu arhitekta Pekka Sivula lolojums deviņu bedrīšu formātā labākajā gadījumā būs pieejams 2005.gadā.

Deviņu bedrīšu laukumu jebkuram interesentam, kaut vai bez Zaļās kartes, projektē Piritā. Nākamgad jābūt gatavam treniņlaukumam, bet vēl pēc gada - arī pašam laukumam.

Cik daudzi no projektiem tiks tālāk par solīšanas, investoru vilināšanas un plānošanas fāzi, pasaules hokeja čempionāta rīkošanā rūdītie latvieši vēl paskatīsies.

Pēdējās izmaiņas , 31.03.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē