Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Laiž tautās "Hansabanka Baltic Open"

Par golfa sezonas atsākšanos šodien atgādināja "Hansabanka Baltic Open" rīkotāji, pulcējot kopā masu medijus, lai ne tikai golferi uzzinātu par līdz šim nebijuša līmeņa turnīru. Visi runātāji paredzēja tālāku spēles uzplaukumu Latvijā, un "Hansabanka" solīja arī turpmāk pie naudas dalīšanas neaizmirst golfu.

LGF un "Hansabanka" ir parakstījusi līgumu par sadarbību sezonas divu fundamentālo turnīru "Hansabanka Baltic Open" un Latvijas atklātā amatieru čempionāta "Hansabanka Open" rīkošanā.

"Hansabankas" valdes loceklis Druvis Mūrmanis atzina, ka golfs bankām piestāv, un golferi vidū parādās arvien jauni uzņēmēji. Tādēļ arī Latvijā pagaidām ne pārāk populārā spēle ir iemantojusi bankas labvēlību, un atbalstāmo sporta veidu sarakstā golfs ir nostājies blakus basketbolam, hokejam un dažām citām olimpiskām disciplīnām.

Mūrmanis uzsvēra, ka sports ir viena no visbūtiskākajām bankas atbalstītajām prioritātēm, kam pērn tika aptuveni 250 000 eiro.

Jau trīs gadus ilgstošajai sadarbībai ar "Ozo Golf" banka neparedz drīzas beigas. Mūrmanis izteica cerību uz ilgtermiņa sadarbošanos, un šķiet, ka "Hansabankas" iespējas nekļūs mazākas. Vienlaicīgi ar golfa preses konferenci kļuva zināms, ka bankas akcionāri nolēmuši dividendēs izmaksāt 29 miljonus latu.

LGF ģenerālsekretārs Armands Puče itin prāvajam žurnālistu skaitam stāstīja, ka Baltijas valstīs pirmais profesionāļu turnīrs būs kārtējais solis spēles attīstībā un popularitātes celšanā arī pašu mājās. Puče Latvijai pareģoja Skandināvijas likteni ar pamatīgu spēlētāju skaita pieaugumu.

Pagaidām mēs varam palepoties tikai ar aptuveni 300 aktīviem golferiem un vēl tikpat lielu skaitu brīvmākslinieku. Toties pērn vismaz reizi ar golfa nūju pa bumbiņu ir mēģinājuši sist vēl ap pieciem tūkstošiem potenciālo golferu, no kuriem noteikti kāds 'uzķersies uz āķa'.

Neviens no medijiem neizskatījās pārsteigts, kad kļuva zināms, ka Latviju šajos mačos labākajā gadījumā pārstāvēs daži vietējie spēlētāji. Vietas "Hansabanka Baltic Open" 100 dalībnieku skaitā paredz laukumu pro un, iespējams, arī Latvijas amatieru čempionam. Pulcējušies žurnālisti bija pietiekami kompetenti, lai nejautātu, vai spēlēs Tiger Woods.

Teorētiski "Ozo Golf Club" jau nākamajā gadā varētu pretendēt uz vēl augstāka līmeņa sacensību organizēšanu, taču 'mākslīgs lēciens' nav gaidāms, stāstīja Puče. "Mēs divos trijos gados parādīsim, ko spējam, un tad redzēsim, kad pienāks brīdis nākamajam solim," klāstīja Puče. "Mēs nevaram pretendēt uz strauju autoritātes iemantošanu."

"Hansabanka Baltic Open", kas būs Baltijas valstīs pirmais profesionālā golfa turnīrs, notiks no 29.jūlija līdz 1.augustam, un sacensības risināsies Skandināvijas valstu PGA atbalstītās "Nordic League" sacensību seriāla ietvaros.

Turnīra balvu fonds būs 26 000 eiro, ko nodrošina "Hansabanka". Balvu naudas sadalījums būs atkarīgs no pieteikušos dalībnieku skaita. Uzvarētājam tiks 5-6 tūkstoši, bet mazākas summas saņems pārējie labāko 40 skaitā iekļuvušie spēlētāji.

"Nordic League" ir paredzēts izspēlēt 37 posmus, un "Ozo Golf" paredzētie mači kalendārā noslēgs otro duci.

Nav mainījušies plāni "Hansabanka Baltic Open" ietvaros sarīkot Pro/Am turnīru, lai piedāvātu iespēju gribētājiem uzspēlēt vienā komandā ar profesionāli. Maksājamā summa vēl nav noteikta, taču Puče prognozēja, ka tā būs tuvu 100-150 latiem.

Golfa sabiedriskās aktivitātes pirms turnīra izpaudīsies arī piecu parakstītu golfa bumbiņu izsolē. Pirmais autogrāfa autors ir Sandis Ozoliņš, kura parakstīto bumbiņu ar viņa NHL kluba Anaheimas "Mighty Ducks" logo izrādīja preses konferencē. Pārējo četru bumbiņu izdaiļotāji vēl nav zināmi, un rīkotājiem būs jāpacenšas, lai izsolē visi paraksti būtu puslīdz vienādi pieprasīti.

Visa akcijās saņemto naudu tērēs Bērnu klīniskā slimnīca endoskopiskās ķirurģijas attīstībai.

Latvijas atklātais amatieru čempionāts "Hansabanka Open" būs no 13. līdz 15.augustam, un turnīrā būs klasiska hole in one balva - "Mercedes" auto.

Pēdējās izmaiņas , 07.04.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē