Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Sezona sākas ar pārbaudījumiem

Sinoptiķi kādu laiku nebūs labākie draugi sezonas pirmā turnīra dalībniekiem, jo pirms kāda laika solīto +20 grādu vietā GK “Viesturi” sezonas atklāšanas kausa izcīņā nācās piedzīvot slapju sniegu, aukstumu un pamatīgu mirkšanu lietū. Divi desmiti golferu izstājās, taču tas nemazina uzvarētāju panākumu svaru. Kungiem HCP grupās uzvarēja Valters Indulēns un Jānis Lediņš, bet dāmām labākā bija Krista Puisīte. Īpašo ‘nosalušo kausu’ nopelnīja Daris Lazdinis.

Pateicīgākā situācijā bija tie, kuri startēja pirmajās grupās, jo no rīta vēl bija +9 grādi, un līņāt sāka tikai vēlāk pusdienlaikā. Pamazām lietus pieņēmās spēkā, un dažbrīd par ne tik tālu aizgājušo ziemu atgādināja arī slapja sniega pārslas un līdz +2 grādiem nokritušais termometra stabiņš. Tādējādi ieguvēji bija lielākā daļa zemāka HCP spēlētāji, kam ielozēja agrāku starta laiku.

HCP 0-23 grupā pārliecinošu uzvaru ar neto 65 sitieniem (stroke 86) izcīnīja Valters Indulēns. Par pieciem sitieniem atpalika otrās vietas ieguvējs Guntis Šantars (stroke 85), bet trešā vieta par 71 sitienu tika junioram Dāvim Pukstam, kurš sasniedza sezonas sākumam ļoti cienīgu stroke rezultātu – 79 sitieni. Turklāt otrās deviņas bedrītes Puksts izgāja ar 36 sitieniem, un arī 18 bedrītēs viņam bija labākais bruto sitienu skaits.

Otrajā HCP 24-36 grupā pirmajā trijniekā iekļuva Jānis Lediņš (neto 67/ bruto 101), Andrejs Tiknuss (69/101) un Arvīds Pīlādzis (79/104).

Dāmu konkurencē vislabāk ar netīkamajiem laika apstākļiem sapratās juniores – Kristai Puisītei uzvaru nodrošināja 73 neto sitieni, (87 bruto). Otro vietu augstāka HCP dēļ ieņēma Māra Puisīte (73/93), bet trešā bija par vienu sitienu atpalikusī Anete Indulēna (74/86), kam bija labākais stroke rezultāts.

Indulēna bija labākā īpašajā vērtējumā par tālāko izsitienu dāmām 8.bedrītē, un viņas sitienu atzina par “neticami tālu”. Kungiem tālālais izsitiens 5.bedrītē bija Borisam Baumam.

Ar precizitāti izcēlās Jānis Naglis seniors un Valdis Liepiņš, kuriem izdevās tuvākie sitieni karodziņam attiecīgi 2. un 7.bedrītē.

Sezonas atklāšanas mači apliecināja, ka daļai golferu galvenais ir cīnīties par uzvaru jebkādos apstākļos, bet daļa pirmkārt grib gūt no spēles prieku, tādēļ nevēlas kļūt par izdzīvošanas šova dalībniekiem.

Respektējot visu grupu intereses, turnīra rīkotāji operatīvi ieviesa “Nosalušo potenciālo uzvarētāju kausa” vērtējumu, kurā iekļāva tos golferus, kuriem smagajos apstākļos pietika ar deviņām bedrītēm. Tiesa, ne visi izstājušies spēlētāji iekļuva arī šajā vērtējumā, jo daļai rezultātu kartiņas bija pilnīgi izšķīdušas, bet citiem pēc izmirkšanas un pārsalšanas aktuālāks bija jautājums par sajūtu atgūšanu.

Atsevišķajā deviņu bedrīšu vērtējumā labākais bija Daris Lazdinis, kuram tiks īsts kauss, nevis stikla forma ar sildošu saturu.

Pēc spēles visiem nosalušajiem bija iespēja izsildīties saunā un sajust dzīves patīkamās puses pie kamīna. Tomēr gaidīt vēlu vakaru nebija iedvesmas, tādēļ izpalika oficiāla uzvarētāju apbalvošana. Visas balvas īpašniekus turpinās gaidīt “Viesturos”.

Laukums sezonas atklāšanu pārcieta sekmīgi, un jau pirmdien gaidīs komandu turnīra dalībniekus. Vai nu noticējuši “Viesturu” vadības solījumiem uz nākamajiem mačiem sarūpēt kaut nedaudz labāku laiku, vai arī vairs ne no kā nebaidoties, Lieldienu kausa dalībnieku skaits turpināja pieaugt.

Pilni sezonas pirmā turnīra rezultāti apskatāmi iepriekšējā rakstā.

Visiem priecīgas un golfiskas Lieldienas novēl arī golfs.lv!

Pēdējās izmaiņas , 10.04.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē