Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

"Ozo Golf" Sezonas pirmajā bez zaudētājiem

Ja arī ne visiem sestdien "Ozo Golf Club" Sezonas pirmajā turnīrā izdevās sagaidīt no sevis tādu spēli kā gribētos, diez vai kāds bija īpaši vīlies, jo tik vasarīgos laika apstākļos uz drūmām domām prāts nenesās. Spēcīgākajā HCP grupā ar lielāko stableford punktu guvumu uzvarēja Mārtiņš Balodis, bet divās nākamajās grupās labākie bija Gatis Birkavs un Andrejs Bobrovs.

Šoreiz klasiķa teiciens par golfu kā sabojātu pastaigu ne tuvu nebija vietā, jo pēc pēdējās bedrītes smaidīja arī tie, kam spēle negāja, stāstīja "Ozo Golf" direktors Armands Puče. Taču arī siltā saule un pieticīgais vējiņš nemainīja lietu fundamentālo kārtību - labāk veicās tiem, kuri ziemā bija raduši iespēju slīpēt meistarību tālāk uz dienvidiem.

Balodis pēc Portugāles apgūšanas parādīja, ka ārzemēs gūtās iemaņas noder arī pašu mājās. Cīņā par uzvaru HCP 0-12 grupā viņš atstāja aiz sevis Niklass Braathens, Ģirtu Grīnbergu un vēl 24 konkurentus.

Arī HCP 13-24 grupā labākais bija dienvidu sauli izbaudījis golferis - Gatis Birkavs par diviem punktiem apsteidza Aigaru Pērkumu, bet trešajā vietā ierindojās vēl par punktu mazāk guvušais Andris Zvans.

Nedaudz mazāka konkurence bija HCP 25-36 grupā, kur sāncenšiem nekādas izredzes neatstāja Andreja Bobrova veiksmīgā spēle. Tikai pērn Zaļo un HCP karti ieguvušais Bobrovs par uzvaru samaksāja arī ar pamatīgu handikapa zudumu, un vienu maču dēļ viņa HCP kritās no 33 uz 27. Otro un trešo vietu grupā ieņēma attiecīgi Daris Lazdinis un Nikolass Archer.

Sacensību reglamenta dēļ šoreiz balvas nebija garantētas dāmām. Kopējā konkurencē ar kungiem visaugstāk tika Lidija Gavrilova, HCP 25-36 grupā paceļoties līdz 4.vietai.

Tā kā šosezon ir paredzēti daudzi stableford mači, tas palīdzēs pamazām mazināt pelēko zirdziņu skaitu un veicinās vienmērīgāku konkurenci, sprieda Puče. Mazāk paliks tādu spēlētāju, kuri varēs sagādāt pārsteigumu ar savam HCP neatbilstoši labu spēli.

Pēc nedēļas "Ozo Golf" laukumā valdīs jau hokejiskas kaislības, jo nākamajā turnīrā varēs tikt pie Latvijas valstsvienības krekliem un nūjām, kas jau ir izrotāti ar autogrāfiem, un pagaidām klusā vietā gaida savu laiku.

Pilnus "Ozo Golf" Sezonas pirmo sacensību rezultātus var aplūkot iepriekšējā raksta sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 17.04.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē