Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Gaida Hokeja trakums un "ACB Open"

Kā jau ierasts, nedēļas beigas tuvojas ar vairākiem turnīriem. Pagājušajā nedēļas nogalē daudzi golferi apliecināja, ka divi turnīri divās dienās ir normāls rādītājs, taču tiem, kuri gatavojas vieniem mačiem, ir iespēja izvēlēties starp iejušanos hokeja trakumā "Ozo Golf" laukumā, vai "Viesturos" paredzēto "ACB Open". Ja vēlas, katrā no turnīriem var atrast ko vilinošu.

Pirmie rindā ar Hokeja trakuma turnīru sestdien ir "Ozo Golf", vēlreiz atgādinot, ka Latvijā pirmais 18 bedrīšu golfa laukums ir tapis, pateicoties Sanda Ozoliņa panākumiem uz NHL ledus.

Tā kā hokejs tomēr ir komandu spēle, arī golferi šoreiz par balvām necīnīsies kā vientuļie vilki. Rīkotāji ir izvēlējušies scramble stableford punktu spēli pāru komandām. Komandu komplektēšanā nekādi ierobežojumi nav noteikti, ja vien spēlētājiem ir HCP kartes. Tiem, kuri plāno cīnīties par galvenajām balvām, droši vien būs noderīgi meklēt spēkos līdzvērtīgus partnerus, jo komandas HCP būs 70 procenti no pāra labākā spēlētāja HCP.

Kā jau ierasts, Hokeja trakuma turnīros, balvas būs ar gluži vai memoriālu vērtību. Galvenā trofeja būs autentisks Latvijas hokeja izlases spēles krekls, kura sadabūšana nebūt nav tik viegls uzdevums, kā nezinātājam varētu šķist, stāstīja "Ozo Golf" direktors Armands Puče. Ne no Čiekurkalna tumšākajām pagrīdes noliktavām, bet gan valstsvienības krājumiem iegūtajam kreklam būs Ozoliņa 18.numurs. Par naudu tikt pie šāda krekla nav iespējams, norādīja Puče.

Pats par sevi saprotams, ka kreklu rotās arī izlases hokejistu autogrāfi, turklāt ne tikai to spēlētāju, kuri sestdien sāks cīņas pasaules čempionātā Čehijā. Balvās būs arī hokejistu aprakstīti "Ozo Golf" golfa krekli, autogrāfiem izraibinātas hokeja nūjas, Artūra Irbes parakstīta golfa bumbiņa un dažādas citas lietas, ko rīkotāji intrigas uzturēšanai vēl nesteidzas nosaukt.

Ja ne hokeju, tad golfu Ozoliņš šovasar plāno uzspēlēt arī Latvijā. Pēc Anaheimas "Mighty Ducks" aizsarga stāstiem par golfa spēlēšanu Latvijā dvēseles mieru šķiet ir zaudējuši viņa komandas biedri Petrs Sikora un Vaclavs Prospals, gandrīz jau pošoties uz "Ozo Golf". Ne velti Ozo māja Amerikā ir pie viena no Denverā slavenākajiem golfa laukumiem, kura otrais tee-box ir gandrīz pie namdurvīm.

Hokeja trakuma turnīra dalībnieki sāks spēlēt vienlaicīgi plkst. 8.30, lai visi kopā varētu bez liekas kavēšanās būt klāt arī apbalvošanas ceremonijā. Ja vēl dažas stundas paies sarunās, tad turpat "Ozo Golf Club" jau varēs televīzijā vērot Latvijas izlases spēli ar čehiem.

Ja hokeja rezultāts rosinās pārdomas, vai šajā valstī ir izvirzītas pareizās prioritātes, jau svētdien varēs pievērsties golfam turnīrā "Viesturos". Atšķirībā no Hokeja trakuma, "ACB Open" varēs gūt punktus LGF reitingā. Stableford punktu spēlē būs lielākas izredzes tikt pie balvām, jo uzvarētājus noteiks piecās grupās. Trīs HCP grupas būs kungiem, bet divas - dāmām.

Ceļu būves firma ACB ir sens "Viesturu" partneris jau kopš laukuma izveidošanas gada, un arī šoreiz kompānija nodrošinās balvas laureātiem.

Hokeja trakuma turnīram var pieteikties līdz ceturtdienas plkst. 19, bet "ACB Open" pieteikumu pieņemšanas termiņš ir piektdienas plkst. 18. "Viesturos" starts būs divās grupās pēc izlozes.

"ACB Open" rīkotāji aicina pievērst uzmanību nolikuma punktam, kas paredz spēlētājam pārtraukt bedrītes izspēli pēc tam, kad par trijiem sitieniem ir pārsniegts bedrītes PAR. Pēc bumbiņas pacelšanas spēli jāturpina nākamajā bedrītē. Noteikumu ignorēšana pirmajās pārkāpumu reizēs maksās punktus, bet trešajā reizē jārēķinās ar diskvalifikāciju.

 Hokeja trakums sākas golfa laukumā 

2004. gada 24. aprīlī

sacensību nolikums 

1. Sacensību vieta un laiks:

Sacensības notiek Ozo Golf Club golfa laukumā 2004.gada 24.aprīlī.

2. Sacensību formāts un noteikumi:

2.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem.

2.2. Scramble – stableford punktu spēle pāru komandām.

2.3. Sacensības notiek vienā grupā (neatkarīgi no dzimuma un vecuma); aicināti piedalīties arī profesionāļi. Komandas HCP ir 70 % no labākā spēlētāja HCP.

2.4. Sievietes un juniori līdz 13 gadiem spēlē no sarkanajām izsitienu vietām. Pārējie – no dzeltenajām izsitienu vietām.

2.5. Pēc sacensībām komanda savu spēles karti (pāra rezultāts) nodod sacensību komitejai kluba recepcijā (rezultātu apkopošanai).

3. Vietu dalīšana:

3.1. Uzvar tā komanda, kas pēc scramble spēles principa, savāc vislielāko stableford punktu summu.

3.2. Ja vairākas komandas dala pirmo vietu, uzvarētājs tiek noteikts pēc stableford punktu summas 10-18 bedrītē, ja tā sakrīt tad 13-18 bedrītē (16-18; 18 bedrītē) vai izlozē.

4. Starta laiks pulksten 8.30 (shot gun), saskaņā ar bedrīšu izlozi.

5. Pieteikšanās sacensībām līdz 22. aprīlim pulksten 19.00 (tālrunis- 7394399).

6. Balvas un sponsori:

6.1. Sacensību uzvarētājiem balvas nodrošina Ozoliņa golfa klubs un Latvijas hokeja izlase.

7. Tiesāšana:

Sacensību galvenais tiesnesis – Ozo Golf Club sacensību komiteja (atbildīgais – Artūrs Krukovs).

8. Dalības maksa:

8.1. Sezonas karšu īpašniekiem – Ls 5,-

8.2. Pārējiem – green fee + Ls 5,-

9. Papildus:

9.1. Handikapa kartes obligātas.

9.2. Sacensības netiek iekļautas reitingā.

ACB Open

SACENSĪBU NOLIKUMS

1.Sacensību vieta un laiks. 

Sacensības notiek Golfa laukumā Viesturi 2004.g.25.Aprīlī.

2.Sacensību formāts un noteikumi

2.1.Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un golfa laukuma Viesturi vietējiem noteikumiem.

2.2. Handikapa spēle ( Steiblforda punkti) 18 bedrītes. Sacensības notiek dāmu un kungu konkurencē.

2.3 Dāmas spēlē divās grupās: 1.gr.HCP 0-24;     2.gr.HCP 25-36:

2.4. Kungi spēlē trijās grupās: 1.gr.HCP 0-12;     2.gr.HCP 13-24;     3.gr.HCP 25-36

2.5. Maksimālais dalībnieku skaits – 72.

 3.Vietu dalīšana.

 Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, uzvar spēlētājs ar zemāko handikapu. Ja handikapi vienādi , tad uzvarētājs tiek noteikts “ pēkšņās nāves “ pārspēlē .Pārspēle notiek 9.bedrītē, ja uzvarētājs nav noteikts, izspēle tiek atkārtota uz 9.bedrītes, utt.

4. Pieteikšanās un Starta laiks

4.1. Pieteikšanās sacensībām līdz 23.aprīlim plkst.18.00.

4.2. Starts notiek divās grupās, saskaņā ar izlozi.

4.3. Katrs spēlētājs ir pats atbildīgs par ierašanos uz savu starta laiku un vietu.

Reģistrācija ne vēlāk kā 30 minūtes pirms starta.

5.Tiesāšana.

 Sacensību galvenais tiesnesis – Artūrs Ozoliņš.

 Strīdīgu jautājumu gadījumos lēmumu pieņemšanā piedalās GK Viesturi sacensību komitejas locekļi.

6.Dalības maksa. 

Sacensību dalības maksa katram spēlētājam 5,-Ls.

7.Īpaši nosacījumi

Gadījumā, ja kādā no bedrītes izspēlēm spēlētājs ir izdarījis trīs sitienus vairāk par bedrītes PAR un vēl nav iesitis bumbiņu bedrītē, viņam jānoņem bumbiņa un jāturpina spēle nākamajā bedrītē.

Sods par Punkta neievērošanu:

1.reizē-1 punkts 2.reizē-2 punkti 3.reizē-diskvalifikācija. Soda punkti tiek atņemti no spēlētāja kopējā rezultāta.       

8.Ranga tabula

Lai gūtu  ieskaiti Latvijas Reitinga Tabulas vērtējumam, tiek spēlēts Brutto Stableford punktu spēle – attiecībā pret laukuma PAR - bez  HCP.

Pēdējās izmaiņas , 20.04.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē