Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Amatieru čempionātam liels svars

Spēja parādīt labu rezultātu Latvijas amatieru čempionātā būs izšķirošs faktors, lai šosezon iegūtu iespēju pārstāvēt Latvijas golfu starptautiskā līmenī, liecina LGF publicētie atlases kritēriji. Ja sekojot pasludinātajām prioritātēm nedaudz pielaidīgāka attieksme būs pret junioriem, tad pārējos pretendentus cīņā par vietu izlasē gaida īpaši saspringtas pēcjāņu dienas.

Eiropas Golfa asociācijas Izaicinājuma balvas izcīņa kungu konkurencē risināsies Latvijas golferiem jau pazīstamajā "Binowo Park" laukumā Polijā, kur cīņas stroke formātā ilgs trīs dienas no 2. līdz 4.jūlijam. Katrā komandā būs seši spēlētāji, no kuriem ik dienu komandas ieskaitē iekļaus piecus labākos rezultātus.

"Binowo Park" laukumu lielāks skaits Latvijas spēlētāju labāk iepazina pērn "Polish Open", kur labākais no latviešiem atsevišķajā amatieru vērtējumā bija 9.vietu guvušais Toms Zeltiņš (absolūtajā vērtējumā 26.).

Vietu izlasē garantēs iekļūšana Latvijas amatieru čempionāta četru labāko spēlētāju skaitā neatkarīgi no golfera vietas reitingā. Vēl divas vakances tiek rezervētas junioriem, ja vien viņiem būs pa spēkam iekļūt pirmajā desmitniekā. Ja jaunā maiņa paliks tālāk aiz svītras, atlikušās vietas izlasē ieņems kungi, kam čempionātā tiks 5. un 6.vieta.

Ja vienādu vietu dalīšanas gadījumā radīsies strīdīgas situācijas, ar svariem un zobenu darbosies LGF treneru padome Artūra Krukova vadībā.

Savukārt tradicionālajā mačsacīkstē ar igauņiem, kas risināsies 24.-25.jūlijā pie ziemeļu kaimiņiem Nītvaljas laukumā, pēc amatieru čempionāta rezultātiem noteiks pusi komandas. Ciemos uz Igauniju brauks Latvijas čempions un vicečempions, kā arī vēl divi veiksmīgāki no tiem golferiem, kuri būs spēlējuši EGA Izaicinājuma balvas izcīņā. Tā kā mačam nav amatieru statusa, komandā iekļausies arī divi pro, bet vēl divus, sekojot golfa komandu cīņu tradīcijām, izvēlēsies kapteinis.

Arī dāmām, lai tiktu uz Igauniju, meistarības virsotne būs jāsasniedz amatieru čempionātā un jāiekļūst četriniekā. Ja nepaveiksies, atliks cerēt tikai uz komandas kapteines labvēlību atlikušo divu vietu aizpildīšanā. Komandu kapteiņu vārdus ir plānots darīt zināmus jau šomēnes.

Jācer, ka kungiem Igaunijā izdosies pacīnīties par revanšu, lai pierādītu, ka pērn piedzīvotajam nepārprotamajam zaudējumam (3:9) bija negadījuma piegarša. Savukārt dāmām jānovēl neatstāt pretiniecēm vairāk izredžu kā pirms gada (8:1).

Jaunnedēļ paredzēts publicēt arī "Latvijas Meistara" reglamentu. Tajā ir mēģināts rast kompromisu starp spēcīgākajiem spēlētājiem un golferiem, kuri labprāt izmanto katru iespēju uzspēlēt ar jebkuru pretinieku arī vietēja rakstura cīņās par zemākām vietām. Turnīrā būs divmīnusu sistēma, kas ļaus arī pēc viena zaudējuma saglabāt cerības uz 3.vietu.

Pēdējās izmaiņas , 22.04.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē