Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Uzvarētāji pārsteidz

Stableford formāta sniegtās iespējas "Domenikss-Mercedes Benz Open" lieliski prata izmantot vairāki spēlētāji, sasniedzot apbrīnojamus rezultātus. Ar 55 (!) punktiem otrajā HCP grupā uzvarēja Ainārs Pauniņš, turklāt pēdējās deviņās bedrītes viņa guvums bija 30 punkti. Spēcīgākajā HCP grupā trīs punktu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem pirmo vietu nodrošināja Edgaram Zālītim, savukārt dāmām ar 48 punktiem labākā bija Lidija Gavrilova.

Visiem pirmo vietu īpašniekiem tika pa "Mercedes" auto - nu, ja arī ne uz visiem laikiem, tad vismaz uz nedēļu gan. Turklāt uzvarētāji nopelnīja arī tik pamatīgas tortes, ka to noēšana izrādījās pamatīga problēma.

HCP 0-15 grupā Zālītim uzvaru nodrošināja 43 punkti. Viņa tuvākie konkurenti Artūrs Krukovs un Johnny Fanello savāca pa 40 punktiem, taču ne tik veiksmīgas otrās deviņas bedrītes atvirzīja "Ozo Golf" pro trešajā vietā.

Tomēr Krukovam ir nopietns iemesls vismaz nelielām svinībām, jo tik zems HCP kā tagad viņam (pēc neoficiālas informācijas 4,1) iepriekš nav bijis nevienam Latvijā dzimušam un augušam golferim.

Sacensību formāta dēļ ne visi dalībnieki līdz galam izspēlēja katru bedrīti, tādēļ vietu sadalījumam rezultātu tabulā stroke vērtējumā ir drīzāk aptuveni informatīvs raksturs. Taču jāatzīmē Krukova veikums, izejot laukumu ar 73 sitieniem (pirmajās deviņās bedrītēs 33). Par vienu sitienu sliktāks rezultāts bija labākajam no igauņiem stroke vērtējumā Gert Velsberg.

Otrajā HCP grupā Pauniņam sekoja Kaspars Krištopans ar ne mazāk ievērības cienīgu stableford punktu skaitu (48), bet trešajā vietā ierindojās Andris Čerņavskis (42).

Dāmām ar 48 punktiem nepārspējama izrādījās Gavrilova, kam nāksies piedzīvot pamatīgas handikapa izmaiņas. Otro un trešo vietu sadalīja attiecīgi Laura Jansone un Anete Indulēna ar 38 punktiem.

Diemžēl, izpalika iespēja klātienē redzēt igauņu golfa brīnumu Mark Suursalu, jo jaunais golferis saslima un Rīgā neieradās.

"Ozo Golf" direktors Armands Puče uzteica turnīra lielisko tiesāšanu. Visiem spēlētājiem bija izdalīts precīzs grafiks, cik ilgā laikā kuras bedrītes spēlējamas, tādējādi veicinot maču raitu norisi. Līdz ar to golferiem nebija pamata iebilst, ja tiesnesis, rādot uz pulksteni, skubināja nekavēt laiku. Perfektā sistēma ļāva spēcīgākajai HCP grupai un dāmām nospēlēt par pus stundu ātrāk nekā parasti, stāstīja Puče. Visiem golferiem arī bija grafiska informācija par karodziņa pozīciju katrā bedrītē.

Lai hole in one balvas nezaudētu saldēdiena statusu, "Mercedes" pietaupīja šo intrigu. Taču iespējas šosezon "Ozo Golf" tikt pie jauna auto ar vienu sitienu būs pat vairākas. "LMT Open" veiksmīgo golferi gaidīs "Mercedes" SLK kabriolets, bet "Hansabankas" turnīrā uz kārts būs likts C klases auto.

Puče vēlreiz uzsvēra, ka stableford mači stabilizē HCP sistēmu, jo labu rezultātu īpašniekiem handikaps uzreiz strauji sarūk. Ja ir vēlēšanās, HCP var laicīgi piedzīt arī pirms mačiem, jo handikapa korekcijai nepieciešams tikai nodot jebkurā laukumā rezultātu kartiņu ar spēles partnera parakstu.

Jā, laba spēle izpurgā HCP, un mazina iespējas atkārtoti tikt līdz pirmajām vietām, tomēr kas gan cits ir galvenā meistarības mēraukla, ja ne handikaps.

Nākošā nedēļas nogale "Ozo Golf" sacensību kalendārā ir tukša, jo laukuma uzturēšanai labā kārtībā ir jāvelta pienācīgi daudz laika. Toties maija vidū intrigu atkal sola "Microlink Open", kur atzīmēs labākos stroke vērtējumā. Balvas esot gaidāmas karaliskas, tā kā vēl ir laiks pamatīgi satrenēties.

"Mercedes" turnīra rezultāti apskatāmi iepriekš ziņu sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 01.05.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē