Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Sezonas sākumā labāki cipari

Ja arī pagaidām ir aizvadīti tikai pieci oficiālajā statistikā iekļaujami turnīri, kopējā tendence šķiet visai skaidra. Salīdzinājumā ar pagājušās sezonas kopvērtējumu izskatās, ka vismaz vadošajiem spēlētājiem ziemas pauzes nemaz nav bijis, jo viņu uzrādītie rezultāti dažādos statistikas rādītājos ir labāki nekā pērn. Turklāt pozitīvās vēsmas ir jūtamas tiklab kungu, kā arī dāmu ieskaitē.

Stableford punktu vērtējumā kungiem pirmajā pieciniekā ir visi tie paši spēlētāji, vienīgi šosezon vēl nespēlējušo Olu Engbergu aizstājis pērn otrā desmita beigu daļā palikušais Dāvis Puksts. Ja līderi Johnny Fanello un Puksts 30 punktu robežu ir sasnieguši tikai ar viena turnīra rezultātiem, tad Artūrs Krukovs, Valdis Liepiņš un Raivis Kalniņš divos turnīros ir nodrošinājuši statistiski labāku vidējo rezultātu nekā pagājušā gada noslēgumā.

Jāatzīmē arī, ka Mārtiņš Balodis trijos turnīros nevienā bedrītē nav nospēlējis sliktāk par double bugiju.

Radikāli ir uzlabojusies stableford statistika dāmām - gan divus turnīrus aizvadījušai līderei Laurai Jansonei (26,5 punkti), gan Anetei Indulēnai (24,2), kura spēlējusi piecās sacensībās. 20 punktu robežu ir pārsniegušas arī Krista Puisīte, Vineta Ruka, Ineta Krodere - Imša un Daiga Puisīte. Turpretim pagājušajā gadā Jansonei pirmajai vietai stableford vērtējumā pietika ar 16,7 punktiem. Daigas Puisītes rēķinā ir vienīgais šīs sezonas oficiālais eagle.

No kungiem, kuri aizvadījuši vismaz divus turnīrus, piekļuvē grīniem (GIR) labāki rezultāti ir visam pirmajam desmitniekam. Stabils līderis ar 58,3 procentiem ir Artūrs Krukovs, savukārt Māris Gulāns vienīgais no trijos mačos spēlējušajiem ir ticis pāri 40 procentiem un ieņem 9.vietu. Lielākais kāpums pirmajā desmitniekā ir dalītās trešās vietas īpašniekam Vilim Krištopanam (44,4%), kurš pagājušo sezonu šajā statistikas elementā noslēdza 24.vietā (27,2%).

Jansone nevienā no diviem turnīriem nav nospēlējusi zem 50 procentiem, un ar 55,6 GIR procentiem ir vadībā, apsteidzot pagājušā gada līderi Ruku (31,5%) un Indulēnu (31,1%).

Ripināšanā kungiem līderis ar vidēji 1,56 putiem turnīrā ir Valdis Liepiņš, kuram labākā grīnu speciālista tituls tika arī pērnajā sezonā. Tikpat labi ripinātāji pagaidām ir bijuši Armands Puče un Fanello, taču viņi spēlējuši tikai vienās sacensībās. Būtisku progresu ripināšanas meistarībā rāda Guntis Šantars. Trijos turnīros izdarītie vidēji 1,63 puti ir krietni labāks rādītājs nekā iepriekšējās sezonas noslēgumā sasniegtie 1,86 ripinājumi. Šopavasar aizvadītajos turnīros Šantaram nevienos mačos rādītājs nav bijis sliktāks par 1,83, un viņš šajā statistikas elementā pakāpies uz 8.vietu.

Labākā puterētāja dāmu konkurencē Indulēna arī šosezon turas līderu tuvumā, ar vidēji 1,80 putiem piecos mačos ieņemot 3.vietu. Līderei Inetai Kroderei-Imšai (1,67) un Inesei Liepiņai (1,78) nebūs viegli turpmāk noturēt ieņemtās pozīcijas.

Jaunajā GIR/putu vērtējumā vietas tiek dalītas neatkarīgi no tā, cik bieži izdevies bedrīti sasniegt ar GIR. Tādēļ patlaban pirmajās pozīcijās kungiem ir Kaare Birkeland (2GIR bedrītes/3 puti), kam seko Ardis Markss (5/8) un Puče (3/5). Taču pēc GIR bedrīšu skaita uzreiz ir pamanāmi divi pro - Liepiņš (15/25) un Krukovs (21/36), kuru rezultāts veido attiecīgi 1,67 un 1,71 putu. Liepiņš dala 3.vietu, bet Krukovs - 5.pozīciju.

Krista Puisīte pēc GIR/putiem (10/19) ar 1,9 ripinājumiem ir labākā dāmu konkurencē. Ar vienādu vidējo rezultātu 2,00 viņai seko gan Daiga Puisīte (18/36), gan Liepiņa (1/2), Elīna Streļuka (6/12), Dace Tiknuse un Sandra Opite (pa 3/6).

Maija turnīros uzrādītie rezultāti neizbēgami ieviesīs izmaiņas ne vienā vien statistikas rādītājā, taču jācer, ka kopējā tendence mainīties uz augšu ietekmēs arī tos, kuri pagaidām ir sarakstu otrajā pusē.

Pēdējās izmaiņas , 06.05.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē