Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Puikevics upurē sevi

Nav viegli atrast taisnīgu risinājumu situācijā, kad dažādu argumentu svars liedz rīkoties bendes stilā. Lai rastu iespēju Latvijas Meistara izcīņā piedalīties divu noklīdušu pieteikumu īpašniekiem, savu vietu turnīra otrajā kārtā upurēja sacensību organizators Zigmārs Puikevics. Formāli izvērtējot lietas apstākļus varēja sekot arī cits lēmums, taču ne jau tikai golfa turnīru rīkošanā jāmeklē kompromisi.

Īsi pēc dalībnieku saraksta publicēšanas kļuva skaidrs, ka līdz rīkotājiem nav nonākušas ziņas par Viļņa Baltiņa seniora un Niklas Braathen vēlmi iekļauties sacensību dalībnieku skaitā. Paļaujoties uz "Ozo Golf" personāla solījumu informēt "Viesturus" par abu kungu vēlmi spēlēt, Baltiņš un Brathens vēlāk bija nepatīkami pārsteigti, neieraugot savu vārdu dalībnieku sarakstā.

Ja vērtē pēc turnīra reglamenta 5.1. punkta, spēlētājam ir jāpiesakās "Viesturu" recepcijā, kas šajā gadījumā nav noticis. Taču, kā atzina Puikevics, ja turas pie nolikuma burta, tad būtu dzelžaini jāievēro arī tas, kas šajā punktā rakstīts tālāk par dalības maksas iemaksāšanu. Ja startam pielaistu tikai tos golferus, kuri ir veikuši arī dalības naudas iemaksu, no jau tā ne milzum lielā skaita paliktu aptuveni puse.

Izvērtējot visus par un pret, kā arī ņemot vērā faktu, ka turnīrs oficiāli ir sācies jau 2.maijā, Puikevics izlēma atteikties no savas vietas otrajā kārtā, un radušos vakanci ieņems Baltiņa un Braathen cīņas uzvarētājs.

Cits risinājums, mēģinot pārveidot visu turnīra tabulu, pašreizējā situācijā radītu pārāk lielu sajukumu, turklāt apliecinātu nerēķināšanos ar golferu interesēm sava laika plānošanā, situāciju skaidroja Puikevics. Lai bezgalīga interešu saskaņošana turpmāk nenovestu pie principu bojāejas, līdz ar pēdējām izmaiņām kompromisu limits "Latvijas Meistarā" šosezon esot izsmelts.

Viena jauna pāra parādīšanās turnīra pirmajā kārtā un Puikevica uzvārda pazušana otrās kārtas dalībnieku skaitā būs vienīgās izmaiņas turnīra tabulā. "Latvijas Meistara" kārtu izspēles datumi netiek mainīti, un pirmās kārtas cīņas jānoslēdz līdz 14.maijam.

Cerams, ka došanās darba lietās uz golfa lielvalsti Angliju Puikevicam ļaus ātrāk aizmirst nepateicīgo epizodi, kurā nācās pieņemt džentelmeņa lēmumu.

Pēdējās izmaiņas , 07.05.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē