Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Klāt arī pļavu golfs

Uzturot nevīstošās pļavu golfa tradīcijas, šosezon risināsies 6.LPGA kausa izcīņa, kurā ir iekļauti astoņi posmi. Sezonas plānu galīgais variants nedaudz aizkavējās, jo divos aktīvos laukumos Valmieras pusē "Zēmelēs" un "Denderos" vēl ritēja intensīvi remontu darbi. Taču nu ir skaidri zināms, ka pļavu golfa atbalstītājus pirmajās divās kārtās gaidīs maija beigās Usmā LGF prezidenta Viļņa Baltiņa seniora īpašumos.

Pagaidām pļavu kausa izcīņas kalendārā ir iekļauti astoņi posmi, taču nav izslēgta iespēja, ka sacensību skaits vēl varētu mazliet pieaugt, ja līdz atbilstošam līmenim izdosies sakārtot laukumu Ogrē.

Trijos vasaras mēnešos LPGA pļavu spēlētāji tiksies Limbažos, Kauņā un "Zēmelēs", bet septembra otrajā pusē pēc starta "Denderos" pļaviniekus gaida iepazīšanās ar laukumu Ludzā. Sezonas noslēgums ir paredzēts 25.septembrī "Saļņos" Alūksnē.

Šosezon aktīvu sadarbību ar pļavu laukumiem plāno arī LGF, lai pēc iespējas vairāk piesaistītu golfam jauno paaudzi. Tādēļ maijā ir iecerētas divas Skolēnu dienas "Saļņos" un "Zēmelēs", turklāt Alūksnes pusē "Ozo Golf" pro Artūrs Krukovs un Rīgas Golfa skolas vadītāja Santa Puče viesosies jau sestdien.

Vasarā neslinkos arī paši laukumi, piedāvājot savus turnīrus. Tā pirms Jāņiem "Saļņos" notiks "Malēnijas Open", bet augustā ir paredzēta "Denderu" kausa izcīņa.

Pļavu golfa kausa izcīņas reglamentā būtisku izmaiņu nav - kopvērtējumā iekļauj rezultātus visos posmos. Posma uzvarētājs saņem dalībnieku skaitam atbilstošu punktu dauzumu, bet pēdējās vietas īpašniekam jāsamierinās ar vienu punktu. Sekojot tradīcijām, katrā posmā spēlētāji ar vienādu rezultātu izspēlē "pēkšņās nāves" bedrīti, lai noskaidrotu, kurš ir augstākā vietā. Tāpat tiek izspēlētas arī kopvērtējuma vietas noslēgumā.

Pirmais dalībnieks katrā posmā startē plkst.10, bet pēdējais tee-time nebūs vēlāk par plkst. 12.

Pļavu laukumu specifikas dēļ sacensībās tiek pieļautas nelielas atkāpes no klasiskajiem golfa noteikumiem. Laukumā bez soda var pārvietot bumbiņu par sprīža tiesu (ne tuvāk bedrītei), bet uz grīna - par diviem centimetriem. Katram laukumam ir tiesības uz savu vietējo noteikumu punktu ieviešanu, par ko pirms turnīra jāinformē visi spēlētāji.

6. Latvijas pļavu golfa asociācijas “ZVZ” kausa izcīņa

1. kārta sestdiena, 29.maijs Usma
2. kārta svētdiena, 30.maijs Usma
3. kārta sestdiena, 12.jūnijs Limbaži
4. kārta sestdiena, 10.jūlijs Lietuva
5. kārta sestdiena, 14.augusts Zēmeles Valmiera
6. kārta sestdiena, 04.septembris Denderi Valmiera
7. kārta sestdiena, 18.septembris Ludza
8. kārta sestdiena, 25.septembris Saļņi Alūksnē (noslēgums).

*Iespējams viens posms Ogrē.

LGF aktivitātes:

15.maijs Skolēnu dienas Saļņos
28.maijs Skolēnu dienas Zēmelēs
11.septembris Skolu olimpiāde.

Laukumu aktivitātes:

20.jūnijs "Malēnija Open" Saļņos
21.augusts "Denderu" kauss.

Pēdējās izmaiņas , 12.05.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē