Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

"Ozo Golf" - nacionālā sporta bāze

Simts gudrāko galvu ceturtdien pieņēma galīgo lēmumu atbalstīt nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu "Ozo Golf", kas pie gaidītā goda tika kopā ar vairākiem citiem sporta objektiem. Skanīgā nosaukuma dēļ neviens uz šķīvīša neko klāt nenesīs, taču lēmums ļauj īpašniekiem gan kaut ko ietaupīt, gan nesatraukties par to, ka kādam varētu ienākt prātā šo Ķīšezera malu izmantot citiem mērķiem.

Saeimas pieņemtais lēmums ir nopietns garants Sanda Ozoliņa ieguldījumu aizsardzībā. Jautājums par "Ozo Golf" statusu nebūt nav tik nevainīgs, kā varētu šķist, jo laukuma īpašnieki joprojām ir tikai zemes nomnieki, atzina "Ozo Golf" direktors Armands Puče.

Nacionālās bāzes statuss ļaus ietaupīt uz nodokļu rēķina, un tas nāks par labu arī tiem spēlētājiem, kuru izmaksas par golfu tādēļ nekļūs mazākas, solīja Puče. Ieekonomētos līdzekļus paredzēts ieguldīt laukuma kvalitātes uzlabošanā un tehnikas parka atjaunošanā. Ja ņem vērā laukuma 60 Rīgas hektāru platību, arī ietaupītā summa nav maznozīmīga.

Puče priecājas ka Saeimā par golfu nespriež pēc Holivudas kino, un nesaskata "Ozo Golf" zelta bedri, no kuras tikai slinkais nepasmeltos. Nacionālās sporta bāzes statuss mudina droši paļauties, ka vismaz pārskatāmā nākotnē Ķīšezera malā likvidētās izgāztuves vietā nesāks sliet prievātmājas. Lēmumam arī jānodrošina iespēja laukumā turpināt darboties Rīgas Golfa skolai, kas joprojām piedāvā mūsdienu apstākļos unikālo iespēju bērniem trenēties bez maksas.

Lai piešķirtu nacionālās sporta bāzes statusu, Saeimai bija jāpieņem grozījumi Augstākās padomes lēmumā "Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu".

Nacionālās sporta bāzes var privatizēt vai atsavināt, ja tam piekrīt Nacionālā sporta padome, taču objekta ieguvēja pienākums ir saglabāt bāzes darbības profilu, to ekonomiski un finansiālo garantējot, kā arī paredzot tajos nosacījumus starptautisko un valsts nozīmes sporta sacensību rīkošanai, teikts lēmumā.

Lēmums paredz - ja privatizējamām vai atsavinātajām sporta bāzēm mainās īpašnieks, visi nosacījumi ir saistoši arī turpmākajiem nacionālās sporta bāzes ieguvējiem.

Nacionālās sporta bāzes statusu ceturtdien piešķīra arī Jelgavas ledus hallei, slēpošanas un biatlona kompleksam "Priekuļi", BMX velotrasei "Tālava" un Babītes hokeja hallei.

Saskaņā ar sporta likuma prasībām arī Latvijas Nacionālā sporta padome ir devusi atzinumu par katras minētās sporta bāzes atbilstību kritērijiem, kas nepieciešami nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanai.

Līdz šim nacionālās sporta bāzes statuss piešķirts 18 sporta bāzēm.

Pēdējās izmaiņas , 20.05.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē