Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Jansonei spoža uzvara "Kemira Open"

Zinātāji iesaka pārāk nebrīnīties par Lauras Jansones sasniegumiem "Kemira Open", jo tie nebūt neesot viņas spēles griesti. Tomēr jaunās golferes rezultāts ir īpašas pieminēšanas vērts, jo ar 73 sitieniem stroke vērtējumā līdz šim nevarēja palepoties neviena Latvijas spēlētāja. Jansone bija labākā arī stableford vērtējumā dāmām, savukārt kungiem uzvaras HCP grupās guva Aigars Pērkums un Guntars Zālītis.

Jansones rēķinā bija četri bērdiji, trīs bugiji un viens divkāršais bugijs (13. bedrītē), un iespējams, tieši tā dēļ šoreiz vēl neizdevās "Ozo Golf" 18 bedrītes iziet ar PAR. "Ozo Golf" pro Ola Engbergs Jansones spēlē nesaskata neko negaidītu, norādot, ka tāds rezultāts nav pārsteigums, un no juniores var gaidīt arī vairāk.

Uzvaru stableford vērtējumā Jansonei nodrošināja 44 punkti. Krietni atpalika otrās vietas ieguvēja Triin Magi (39 punkti), kura dāmām ir zināma kā Igaunijas izlases spēlētāja kaimiņvalstu mačsacīkstē. Trešajā vietā ar 35 punktiem ierindojās Anete Indulēna.

Jansone ne tikai saņēma balvas par uzvaru stableford spēlē un absolūtajā stroke vērtējumā, bet arī kā tālākā izsitiena autore 10.bedrītē. Turnīra rīkotāji bija parūpējušies par īpatnēja dizaina balvām, kam, neraugoties uz līdzību ar pagalēm, malkas šķūnītis noteikti nebūs piemērotākā vieta.

Kungiem spēcīgākajā HCP 0-15 grupā ar 42 punktiem labākais bija Pērkums, atstājot aiz sevis Ilmāru Nagli junioru un Edgaru Zālīti. Otrā HCP grupā Guntars Zālītis uzvarēja ar 43 punktu guvumu, bet otrā un trešā vieta tika attiecīgi Mārtiņam Pukšem un Mikael Skadhauge.

Reti kurš no citām valstīm sabraukušajiem "Kemira" viesiem kungu konkurencē spēja pietuvoties pirmajam desmitniekam, taču arī viņiem nebija pamata justies neapmierinātiem. Ēdināšanas, atspirdzināšanas un dzirdināšanas pakalpojumi bija izvērsti tik pamatīgi, ka diez vai kāds paspēja sajusties izslāpis vai izsalcis, ja vien pats to īpaši nevēlējās.

Spēles laikā varēja iestiprināties ne tikai pitstopā pēc devītās bedrītes, bet arī pavērās iespēja tikt pie dažādiem labumiem, ko vadāja laukuma mašīnīte.

"Kemira" sarūpētajās dāvanās citu noderīgu lietu skaitā bija arī vienas no karstākajām golfa bumbiņām "Pro V".

Tikai pēdējā spēles pus stundā uzlija lietus, taču laika apstākļi kopumā bija ideāli, un spoguļgludais Ķīšezers liecināja, ka būs gaidāma sīva cīņa par balvu, ko piešķīra par precīzāko sitienu vistuvāk karodziņam 13.bedrītē. Tomēr vēlreiz pierādījās, ka golfā ne viss ir atkarīgs no debesu jaucējiem. Balvu nopelnīja Pēteris Zilgalvis, kura sitiens gan bija visprecīzākais salīdzinājumā ar konkurentiem, taču apdrošinātāji tādēļ noteikti neiedomāsies pieprasīt lielāku prēmiju par hole in one balvas nodrošināšanu.

Svētdien "Ozo Golf" jau taps zināmi uzvarētāji nākamajā turnīrā - "Ecco" tūres pirmajā posmā.

Pēdējās izmaiņas , 22.05.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē