Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Junioriem tuvojas EJGT posms

Eiropas junioru golfa tūres (EJGT) sacensībās sasniegtie rezultāti šogad nebūs svarīgākā mēraukla pašmāju jauno spēlētāju sasniegtās meistarības izvērtēšanā. Tomēr nākamās nedēļas sākumā "Ozo Golf" paredzētais EJGT posms būs viens atskaites punkts, kas ļaus izdarīt pirmos secinājumus par ieguldījumu atdevi.

"Ozo Golf" pro Olas Engberga vadībā junioru izlases spēlētāji intensīvāku gatavošanos sāka pagājušajā nedēļā, taču iespējas pa īstam pievērsties treniņiem jaunajiem golferiem būs tikai pēc pilnīgas mācību gada noslēgšanas.

Katram junioru izlases dalībniekam ir noteikti individuāli sezonas mērķi, kā arī tas, ciktāl jāsadeldē handikaps, stāstīja "Ozo Golf" pro Artūrs Krukovs. Pašlaik izlasē gatavojas Laura Jansone, māsas Krista un Māra Puisītes, kā arī Anete Indulēna, bet puišu konkurencē - Mikus Gavars, Raivis Kalniņš, Dāvis Puksts un Kārlis Broders.

Šosezon tiks dota iespēja sevi parādīt arī Elīna Streļukai, kura izlases treniņnodarbībās nevar iesaistīties tādēļ, ka dzīvo Mārupē, un loģisku iemeslu dēļ izvēlas "Viesturus".

Īpaši Krukovs uzteica Broderu, atzīstot, ka 13 gadus vecais spēlētājs negaidīti strauji progresējis. Lai gan Broders golfā parādījās ne bez Rīgas Golfa skolas palīdzības, izšķirošais moments viņa rezultātu kāpumā ir paša jaunekļa centība un vecāku atbalsts, uzskata Krukovs. Broders daudz trenējas individuāli, un rezultāti ir redzami. Pirmajā pilnvērtīgajā sezonā viņa HCP jau ir mazāks par 18.

Ņemot vērā, ka Broders junioru ieskaitē var spēlēt vēl piecus gadus, viņam paveras labas perspektīvas. Ja vien jaunais censonis nezaudēs apņēmību un uzcītību, vai arī golfu neaizstās citas intereses, Broderam būs laba iespēja tikt tālāk nekā viņa priekštečiem.

Gados pieredzējušākie golferi par junioru panākumiem vairs nebrīnās, un neuzskata par īpašu nelaimi, ja nākas piekāpties jaunākiem sāncenšiem. Juniori ir tehniski pietiekami labi sagatavoti, lai katrā pašmāju turnīrā cīnītos par uzvaru, bet viņiem vēl nav īstas uzvarētāju psiholoģijas, atzina Krukovs. Taču nav cita veida kā pierast cīnīties par visaugstākajām vietām kā tikai ar nepiekāpību un bezkompromisa atdevi katrās sacensībās.

Viena no galvenajām pārbaudēm junioriem būs Latvijas amatieru čempionāts, kur jāspēj sasniegt augstus rezultātus. Krukovs sagaida, ka juniori spēs pacīnīties par uzvaru, un, kā minimums, vismaz kāds no viņiem iekļūs pirmajā trijniekā. Ir pamats to gaidīt no Kalniņa un Puksta, taču arī Gavars var sagādāt pārsteigumu, atzina LGF junioru programmas vadītājs.

Dāmām toni konkurencē par vietu izlasē jau tagad nosaka juniores, bet kungiem tik izteikta lūzuma vēl nav. Tas arī ir viens no junioru uzdevumiem - tikt pie vietas izlasē, lai Latvijas komandā tāpat kā kaimiņiem igauņiem lielākoties būtu jauni spēlētāji.

Junioriem šozezon ir gaidāmi arī citi nozīmīgi starti "Challenge Cup" izcīņā Polijā un Igaunijas "Open". Sagaidāms, ka Jansone un Gavars šovasar startēs Britu salās "Open Championship", kas būtībā ir "British Open" junioriem.

LGF saņēma piedāvājumu deleģēt uz "Open Championship" pa vienam līdz 16 gadus vecam spēlētājam zēnu un meiteņu konkurencē. Vecuma cenza dēļ pretendentu loks vairs nebija tik plašs, tādēļ pieteikumus aizsūtīja Jansone un Gavars. LGF viņiem tikai piedāvāja šādu iespēju, bet par finansiālo pusi katram jārūpējas pašam. Taču faktiski spēlētājiem, jeb pareizāk būtu teikt, ka viņu vecākiem, jāsedz tikai ceļa izdevumi. Par pārējo ir gatavi parūpēties rīkotāji, stāstīja Krukovs.

Ja visu formalitāšu kārtošana tiks laimīgi pabeigta, jūlijā Jansone un Gavars varēs ne tikai divas dienas uzspēlēt savu vienaudžu konkurencē, bet arī klātienē "Royal Troon" laukumā redzēt "British Open" sacensības ar visām tā zvaigznēm.

Juniori saprotams spēlēs citā laukumā, un viņiem "Open Championship" būs trijās HCP grupās. Paredzams, ka latvieši startēs vidējā HCP 5-9 grupā.

Taču vispirms būs EJGT tūre tepat pie Ķīšezera, kur Eiropas juniori cīnīsies 7. un 8.jūnijā. Tā kā puišiem būs jāspēlē no baltajiem, bet meitenēm - no dzeltenajiem tee, tad sasniegt labus rezultātus nebūs viegli. Taču sava vieta zem saules pašiem vien būs jāizcīna.

Pēdējās izmaiņas , 02.06.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē