Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Amatieru čempionāta durvis atvērtas

Lai gan līdz saulgriežiem vēl paies labs laiciņš, jau tagad ir iespēja iepazīties ar Latvijas amatieru čempionāta nolikumu, un pieteikties dalībnieku skaitā. Ņemot vērā sacensību nozīmīgumu un to ietekmi uz nacionālo izlašu veidošanu, reglamentu publicē jau tagad. “Ozo Golf” izrādot pretimnākšanu, īpaši labvēlīgi dalības noteikumi ir jauniešiem, kā arī tiem, kuriem šajā laukumā nav sezonas karšu.

Lemjot par pērn spraigas diskusijas izraisījušo punktu – ne Latvijas pilsoņu piedalīšanos valsts amatieru čempionātā – LGF valde balsojumā šoreiz nolēma savādāk nekā pirms gada. Citvalstu pilsoņi varēs čempionātā startēt ārpus konkursa ar nosacījumu, ka viņi ir LGF handikapa karšu īpašnieki.

Tādējādi tiek novērtēts arī citu valstu golferu devums Latvijas golfa sabiedrībai, jo viņi nav tikai ņēmēji, bet arī devēji, un reizēm pat visai lieli. Tā, piemēram, Niklass Braathens atbalsta Latvijas jaunatnes programmu, savukārt Jorgen Jarve ir ieguldījis lielu darbu kā sacensību tiesnesis.

Jebkurā gadījumā argumentus par labu vienam vai otram risinājumam var atrast vienmēr. Taču tā kā Latvijas ārzemju golferi spēlēs ārpus konkurences, un pēdējā sacensību dienā startēs atsevišķi, šis varētu būt kompromisa lēmums. Turklāt līdzdalībai turnīrā varēs pieteikties tikai Latvijas rezidenti.

Čempionātā ir noteikta pieļaujamā maksimālā spēlētāju handikapa robeža – kungiem 34 un dāmām – 36. Toties dalībnieku skaits nav ierobežots, un sacensībām ir noteikts paaugstināts reitinga koeficients 1,2 .

Pēc 18 bedrīšu izspēles pirmajā dienā cut pārvarēs 60 kungi un 12 dāmas. Vienādu rezultātu gadījumā otrajā dienā varētu būt arī lielāks spēlētāju skaits.

Latvijas amatieru čempionātā būs no citiem turnīriem nedaudz atšķirīga līdzdalības maksājuma sistēma. Divdesmit latu par divu dienu spēlēšanu, ēdināšanu un suvenīru komplektu maksās visi dalībnieki. Papildus vēl 20 latu būs jānoskaita tiem, kuri nav “Ozo Golf Club” biedri vai sezonas karšu īpašnieki. Īpaša labvēlība ir izrādīta līdz 18 gadus veciem spēlētājiem, kuriem neatkarīgi no pārējiem apstākļiem dalības maksa būs 20 latu.

Veicot ne pārāk sarežģītus aprēķinus, ir skaidrs, ka divu dienu turnīrs 26. un 27.jūnijā “Ozo Golf” nerezidentiem prasīs mazākus finanšu ieguldījumus nekā gadījumā, ja piemērotu standarta procedūru.

Sekojot lielā golfa tradīcijām, rīkotāji rēķinās, ka turnīra norisē palīdzīgu roku sniegs arī brīvprātīgie. Lielākās cerības organizatori saista ar jaunatni un Rīgas Golfa skolas audzēkņiem, taču īpaši gaidīta būs arī pieredzējušāko golferu palīdzība, ja vien viņi kādu apsvērumu dēļ būs nolēmuši atteikties no iespējas spēlēt pašiem.

Piedalīties kā brīvprātīgajam palīgam tiesnešiem vai kādā citā darbā būtu nopietns ieguldījums golfa attīstībā, kā arī gods un cieņa, atzina LGF sacensību organizators Zigmārs Puikevics.

Netiks aizmirsti arī laureāti. Pirmo vietu ieguvēju vārdus iegravēs čempionu kausā, trijniekam dāmu un kungu konkurencē tiks LGF balvas, bet abiem sešiniekiem – diplomi.

Kā jau vēstīts iepriekš, spēja parādīt labu rezultātu Latvijas amatieru čempionātā būs izšķirošs faktors, lai šosezon iegūtu iespēju pārstāvēt Latvijas golfu starptautiskā līmenī. Lai nebūtu jācer uz papildus apstākļiem, vietu izlasē gan dāmu, gan kungu konkurencē varēs garantēt ar iekļūšanu četru labāko spēlētāju skaitā neatkarīgi no vietas reitingā.

Sacensību nolikums apskatāms tālāk, kā arī sadaļā ‘Federācija’ – ‘dokumenti’.

2004. gada

Latvijas Amatieru čempionāts

1. Vadība

Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina LGF Latvijas Amatieru čempionāta sacensību organizācijas komiteja.

Sacensību galvenais tiesnesis Jorgen Jarve.

2. Laiks un vieta

    Sacensības notiek OZO Golf Club laukumā no 26.06.2004. – 27.06.2004.

3. Dalībnieki

3.1. Sacensību dalībnieki ir Latvijas Republikas pilsoņi (LR pilsoņu pase), handikapa limits kungiem – HCP 34 , dāmām HCP 36.

3.2. Ārpus kārtas var piedalīties LR rezidenti ar LGF izsniegtajām HCP kartēm.

3.3. Sacensības notiek amatieriem dāmu un kungu konkurencē.

3.4. Maksimālais dalībnieku skaits neierobežots.

3.5. Spēlētājiem LGF 2004.gada HCP kartes obligātas.

3.6. Spēlētāji ar 2004. gada LGF izsniegtajām HCP kartēm var iegūt LGF reitinga punktus saskaņā ar LGF Reitinga Nolikumu. Sacensību reitinga svars 1,2.

4. Sacensību formāts un noteikumi

4.1 Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, OZO Golf Club vietējiem noteikumiem un LGF Sacensību Nolikumu.

4.2. Sitienu spēle 36 bedrītes, pirmajā dienā tiek izspēlētas 18 bedrītes. Kungi spēlē no dzeltenajām izsitienu vietām, dāmas no sarkanajām izsitienu vietām. Spēles otrajai dienai kvalificējas (cut): kungiem 60 spēlētāji, dāmām 12 spēlētājas; pie vienādiem rezultātiem spēlētāju skaits var tikt palielināts.

4.3. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, izspēlē “pēkšņās nāves” pārspēli uz 17. un 18. bedrītes (rezultātus summējot), ja rezultāti vienādi, nākamās pārspēles tiek veiktas uz 18.bedrītes.

4.4. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.

4.5. Bumbiņu marķēšana obligāta.

4.6. Reitinga ieskaitei obligāti aizpildāmas LGF statistikas kartiņas.

4.7. Čempionāta dalībniekiem nav atļauts spēlēt uz laukuma - visās sacensību dienās pirms sacensību kārtas vai pārspēles; pirmajā sacensību dienā pēc sacensību kārtas beigām.

5. Pieteikšanās un izloze

5.1. Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 20.06.2004. plkst.17.00 Ozo golfa laukuma recepcijā personīgi, vai pa telefonu 7394399.

5.2. Izloze pirmajai spēles dienai notiek pamatojoties uz spēlētāju HCP, par kritēriju nosakot spēlētāju grupas kopējo HCP.

5.3. Izloze ir atklāta un galīga, un tā notiek 22.06.2004. plkst. 18.00.

6. Starta laiki

Pirmās dienas starts notiks saskaņā ar izlozi, otrajā dienā spēlētāji startē saskaņā ar pirmās dienas rezultātiem. Otrā dienā ārpus kārtas startējošiem spēlētājiem ir atsevišķs starts. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu.

7. Dalības maksa

Turnīra maksa, ietverot ēdināšanu, LGF suvenīrus un “green fee” LVL 40.00

Turnīra maksa OZO kluba biedriem un sezonas karšu īpašniekiem, ietverot ēdināšanu, LGF suvenīrus un “green fee” LVL 20.00

Turnīra maksa junioriem (līdz 18 gadiem), ietverot ēdināšanu, LGF suvenīrus un “green fee” LVL 20.00

8. Apbalvošana

Sacensību pirmo trīs vietu ieguvēji saņem LGF balvas, ar LGF diplomiem tiek apbalvoti pirmo sešu vietu ieguvēji. Uzvarētāju vārdi tiek iegravēti LR Amatieru Čempionu kausā.

LGF valde

Pēdējās izmaiņas , 04.06.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē