Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

LMT mersedess uz savām mājām

Arī "LMT Open" izcīņā hole in one balva palika kur bijusi, un "Mercedes SLK" kabriolets īpašnieku nemainīja, no "Ozo Golf" aizbraucot pa to pašu ceļu, pa kuru ieradās. Taču labu omu saglabāja ne tikai apdrošinātāji. Kungiem atsevišķās HCP grupās uzvarēja Dāvis Puksts un Andris Cinis, bet dāmām stableford punktu spēlē pie galvenās balvas tika jaunākā spēlētāja Māra Puisīte.

Cīņa par hole in one kā jau mītiska padarīšana precīzi dokumentētas liecības nākotnei nav atstājusi, tomēr vietējie stāstnieki zina teikt, ka arī šoreiz 13.bedrītes stikla kalnā nevienam nav izdevies tikt augstāk kā pirms gada, kad lielākā veiksminieka bumbiņa pēc sitiena no tee apstājās aptuveni pus metra attālumā no bedrītes. Turklāt karodziņš izaicinoši dirnēja grīna vidū, un arī vēja nebija pat tik daudz, lai Ķīšezerā iedabūtu kādu dēļa braucēju.

Rezultāti HCP stableford punktu vērtējumā bija visai līdzvērtīgi un bez ekstrēmiem izcilniekiem. Laikam jau HCP kartēs ierakstītie cipari sezonas gaitā visiem sāk tuvināties patiesajam handikapam.

Kungiem spēcīgākajā HCP 0-15 grupā Pukstam uzvaru nodrošināja 41 punkts. Arī Puksta stroke rezultāts (74 sitieni) ļauj cerēt, ka amatieru čempionātā juniori varētu sasniegt no viņiem gaidītos rezultātus un bez papildus nosacījumiem ieņemt vietu lielajā izlasē.

Otrais HCP 0-15 grupā ar 39 punktiem bija Ilmārs Naglis juniors, savukārt trešā vieta tika Jan Larson (38 punkti).

Cinis ar labāko stableford punktu guvumu (43) kopvērtējumā uzvarēja HCP 16-36 grupā. Veiksmīga diena izrādījās Vitālijam Gavrilovam, kura rēķinā bija par punktu mazāk un otrā vieta. Rezultatīvāk nospēlētās pēdējās deviņas bedrītes Gavrilovam ļāva apsteigt trešo vietu ieņēmušo Gotaro Ronīti.

Dāmu konkurencē Māra Puisīte nospēlēja krietni labāk par savu HCP, un ar 45 punktiem bija pārliecinoši labākā. Otro vietu ieņēma 40 punktu guvusī Aija Krištopane, bet godalgoto trijnieku noslēdza Māras vecākā māsa Krista Puisīte ar savāktajiem 39 punktiem.

Kārtējo reizi galvenā tiesneša uzdevumu augstumos bija Jorgen Jarve, kura izstrādātie individuālie grupu spēles grafiki turnīra dalībniekus virzīja kā pa sliedēm un bez sastrēgumiem. Pēdējie spēlētāji laukumu pameta kā plānots ap plkst. 18.20.

Turnīrs arī rosināja jautājumu par to, kā nodrošināt lielāka spēlētāju skaita līdzdalību apbalvošanas ceremonijā. Skaidrs, ka nav jau profesionāļu turnīri, kuros līguma noteikumi neparedz iespēju aizbraukt no sacensību vietas pirms apbalvošanas pasākuma. Arī laiks nedēļu nogalēs rit vēl straujāk nekā citās dienās, un, ja vēl spēle nav gājusi kā cerēts, gaidīt vairākas stundas, lai rīkotu ovācijas citiem, nav pateicīgs uzdevums.

Taču sacensību atbalstītāji būtu gandarītāki, ja apbalvošana nepārvērstos par gluži vai intīmu pasākumu. Tādēļ maču organizētāji cer, ka lielāks spēlētāju skaits sava laika limita robežās turpmāk tomēr būs gatavs vismaz nedaudz pakoriģēt plānus un kuplinās laureātu sveikšanas pasākumus.

Attiecībā par pieteikšanos turnīriem “Ozo Golf” direktors Armands Puče mudināja spēlētājus apzināties pastāvošo situāciju, un popularitāti guvušām sacensībām reģistrēties vairāk nekā laicīgi. Lai golferu skaita pieauguma dēļ nepaliktu aiz svītras, drošāk kārtējam turnīram ir pieteikties jau iepriekšējo svētdien.

Tas attiecas arī uz “Re&Re Open”, kas 12.jūnijā būs arī atlases sacensības “Ecco” tūres 2.posmam.

Pēdējās izmaiņas , 05.06.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē