Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Raketi pret golfa nūju

Arvien jūtamākā tenisistu darbošanās Latvijas golfā vēlreiz apliecina, ka arī šajā jomā neatpaliekam no citviet pasaulē valdošajām tendencēm. Ja Krievijā līdz šim populārākie no citos sporta laukumos panākumus guvušajiem golferiem bija hokejisti, tad tagad viņiem pilntiesīgi pievienojies bijušais pasaules tenisa rangu līderis Jevgēņijs Kafeļņikovs, kurš jaunnedēļ startēs Krievijas amatieru čempionātā.

30 gadus vecais Kafeļņikovs šķiet pats nav ticis īsti skaidrībā, vai vēl sniegties pēc augstiem mērķiem lielajā tenisā, tādēļ prestižā Vimbldonas turnīra laikā viņš stāsies uz tee "Moscow Country Club". Bijušais Francijas un Austrālijas atklāto čempionātu uzvarētājs esot manāmi pieņēmies svarā, taču tas viņam netraucē ļoti nopietni pievērsties golfam.

Kafeļņikovam kā HCP 4 spēlētājam būs pat labas iespējas kļūt par Krievijas amatieru čempionu, ja vien pirms turnīra viņš pienācīgi trenēsies, uzskata Krievijas Golfa asociācijas (KGA) prezidents Konstantīns Koževņikovs.

No spožākajām tenisa zvaigznēm līdz šim vistālāk golfā ir ticis čehs Ivans Lendls. Bijusī pasaules pirmā rakete 1996.gadā spēlēja Eiropas PGA tūres posmā "Czech Open". Visveiksmīgākais Lendlam bija pats sākums, taču pēc bērdija pirmajā bedrītē vairs tik labi negāja, un finišā viņa rezultāts bija 82 sitieni. Turnīra turpinājumā Lendls palika aiz cut.

Tikmēr Krievijā golfu ir pamanījuši ne tikai tenisisti. Krievijā valda golfa bums, un pēc Koževņikova teiktā piecos oficiāli reģistrētajos klubos tagad ir ap 5000 spēlētāju. Vēl pērn golferu skaits Zilupes viņā krastā nepārsniedza 3000 bumbiņas sitēju. Golfa klubi ir reģistrēti Maskavā, Sanktpēterburgā, Toljati un Habarovskā.

Drīzumā ir paredzēts oficiāli iegrāmatot vēl ap 30 klubu dažādos Krievijas reģionos, tajā skaitā Stavropolē, Rostovā pie Donas, Vladimirā, Novosibirskā un Vladivostokā.

Pēc KGA speciālistu aprēķiniem pērn Krievijas golfā ieguldīja ap 107 miljoniem dolāru, bet nākamos 15 gados investīcijām jāsasniedz vismaz 20 miljardus dolāru.

Golfs Krievijā parādījās deviņdesmito gadu beigās taču palika kā valsts valstī, jo praktiski visi spēlētāji bija ārzemnieki. Vēl joprojām Krievijā pirmajā golfa klubā Maskavas piepilsētā Nahabino ap 40 procentiem biedru ir ārzemju diplomāti. Iestāšanās klubā atkarībā no nosacījumiem maksā 30 000 līdz 95 000 dolāru.

Pēdējās izmaiņas , 18.06.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē