Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Spriedze jauc prātus un godalgas

Golfa psiholoģijai veltītais grāmatu lērums nav tikai tirgotāju triks, svētdien uz savas ādas pārliecinājās vairāki no "Volvo" Latvijas Amatieru čempionāta līderiem. Čempionu lauri tika junioriem - kungiem uzvarēja Dāvis Puksts, bet dāmām stabilu meistarību vēlreiz nodemonstrēja Laura Jansone. Tiesa, ja ne nervu spriedzes radītie pēdējā brīža pārsteigumi, laureātu saraksts kungu konkurencē varēja būt pavisam savādāks.

Puksts pēdējā brīdī attaisnoja uz junioriem liktās cerības, un pēc otrā dienā sasniegtā rezultāta (81 sitiens) triumfēja arī kopvērtējumā - 166 sitieni. Par vienu sitienu atpalika Mārtiņš Balodis, bet trešais ar 168 sitieniem bija Edgars Zālītis.

Principiālajā cīņā par vietu izlasē un tiesībām jūlija pirmajā nedēļas nogalē pārstāvēt Latviju Eiropas Golfa asociācijas Izaicinājuma kausa izcīņā Polijā svarīgi bija iekļūt labāko sešiniekā. Tas izdevās dalītas ceturtās vietas īpašniekiem Vilim Krištopanam un Tālivaldim Pētersonam, kā arī Mikum Gavaram, kurš tāpat kā Valters Vilde sacensības noslēdza 6.vietā.

Gavaram vietu izlasē deva juniora statuss, taču var gadīties, ka Latvijas golferiem jau pazīstamajā "Binowo Park" laukumā spēlēs arī Vilde. Pētersons svētdien vēl nebija pārliecināts, vai braucienu uz Poliju izdosies saskaņot ar citiem nedēļas plāniem. Ja viņš no iespējas startēt atteiksies, radušos vakanci aizņems Vilde. Braucējiem LGF nodrošina transportu un pilnu pansiju, tikai par dienas naudu būs jāparūpējas pašiem.

Kā jau nacionālajai izlasei, būs vajadzīgs arī komandas kapteinis, kura vēlēšanas acīmredzot notiks jau uz vietas Polijā.

Pēc sezonas sākumā pieņemtajiem atlases kritērijiem Puksts un Balodis garantēja vietu izlasē startam tradicionālajā valstu mačsacīkstē ar Igauniju, kas jūlija otrajā pusē ir paredzēta Nītvaljas laukumā. Vēl divi komandas dalībnieki kļūs zināmi pēc Polijā sasniegtajiem rezultātiem.

Juniori pēc neveiksmīgās pirmās dienas revanšējās otrajā kārtā. Puksta un Gavara iespētais 81 sitiens svētdien bija labākais rezultāts kungu konkurencē. LGF ģenerālsekretārs Armands Puče atzina, ka pieredzējušākie spēlētāji varētu būt palaiduši garām pēdējo iespēju izmantot junioru vieglprātīgos pirmās dienas rezultātus, lai vēl vienu gadu atstātu jaunos bez amatieru čempionu titula. Pēc gada junioru izlases spēlētāju līmenis varētu jau izrādīties neaizsniedzams.

Dāmu konkurencē pārsteigumi vietu sadalījumā izpalika. Lai gan sīvu pretestību Jansonei otrajā dienā izrādīja Anete Indulēna un Vineta Ruka, sestdien sasniegtie rezultāti darīja savu.

Jansone uzvarēja ar 158 sitieniem, abas dienas stabili nospēlējot ar 79 sitieniem. Otrā ar 161 sitienu bija Indulēna, kam svētdien arī izdevās 18 bedrītes iziet ar 79 sitieniem, bet trešo vietu ieņēma līdzšinējā titula īpašniece Ruka ar 165 sitieniem (85+80).

Vietu izlasē mačsacīkstei ar igaunietēm nodrošināja arī ceturtās vietas īpašniece Ineta Krodere-Imša. Kā jau minēts, 12 dāmu konkurencē nebija nevienas Puisīšu dzimtas pārstāves.

Cīņā par čempionu kausu Pukstam palīdzēja spēlēšana grupā, kurai nebija jāizjūt skatītāju uzmanība. Savukārt pēdējā flaitā spēlējušais Balodis un pirmās dienas līderis Jānis Liepiņš 18.bedrīti atcerēsies vēl ilgi, lai gan nervu spēles radītais piedzīvojums neraisīs patīkamas atmiņas. Visiem pēdējā flaita likstu lieciniekiem nebūs ilgi jādomā, lai ko pastāstītu tiem, kuri golfā saskata garlaicību un intrigas trūkumu.

Pirms pēdējās bedrītes bija skaidrs, ka Balodim pietiks ar bugiju, lai kļūtu par čempionu, bet double bugijs liktu doties pārspēlē ar Pukstu. Pirmais Baloža draivs rafā deva cerības Pukstam, taču vēl neko neizšķīra. Veiksmīgi nonācis uz fairway, Balodis ar trešo sitienu radīja bumbiņu rafiņā pie grīna. Sekoja čips, un bumbiņa uz grīna palika kādus četrus metrus no bedrītes.

Puksts treniņlaukumā jau gatavojās pārspēlei, taču izrādījās, ka viņš ir pasteidzies. Ar pirmo ripinājumu dabūjis bumbiņu mazāk nekā metra attālumā no bedrītes, nākamais izšķirošais puts Balodim tomēr neizdevās. Līdz ar to pretinieka triple bugijs padarīja Pukstu par čempionu.

Pēdējā bedrīte sapina domas arī Liepiņam. Lai arī pirms 18.bedrītes viņš vairs nepretendēja uz čempiona lauriem, PAR vēl dotu vietu trijniekā. Taču pēc neveiksmīga izsitiena nākamie seši sitieni bija vajadzīgi, lai tiktu ārā no rafa. Punktu mokām izdevās pielikt ar 11. sitienu, un Liepiņam nācās samierināties ar dalītu 14.vietu kopvērtējumā.

Amatieru čempionāts vēlreiz apliecināja vairāku dienu turnīru īpašo un brīžiem nežēlīgo raksturu. Pārdzīvojumu nobeigtās smadzeņu šūnas neatjaunojas, tādēļ labāk tās pasaudzēt no tik dramatiskiem pārsdzīvojumiem. Ja kādam golferim izdosies atklāt, kā to izdarīt, tad uzvarētāju tituli būs garantēti.

Pēdējās izmaiņas , 27.06.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē