Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Gaidīs uz Latviešu "Open" un junioru mačiem

Pēc Latvijas Amatieru čempionāta noslēguma nav lemts ilgi priecāties par panākumiem un skumt par neveiksmēm, jo jau šajā nedēļas nogalē "Ozo Golf" gaidīs Pasaules latviešu "Open" dalībniekus, bet "Viesturos" pirms Latvijas Senioru čempionāta aizsāksies "JuniGolfa" tūre gados jaunākiem spēlētājiem. Varbūt Pasaules latviešu "Open" tāpat kā pērn sagādās kādu patīkamu pārsteigumu.

Uz turnīru "Ozo Golf" sestdien ir aicināti Latvijas pilsoņi, rezidenti un latvieši, teikts Pasaules latviešu "Open" nolikumā. Taču rīkotāji sola būt vēl tolerantāki, un sacensībām var pieteikties arī tādi golferi, kuri neatbilst iepriekš izvirzītajiem nosacījumiem, toties ir pārliecināti, ka ir īsti latviešu draugi.

Tāpat kā pirms gada spēlēšana dāmām un kungiem būs kopējā ieskaitē gan stroke, gan HCP neto vērtējumā. Galveno balvu - Pasaules latviešu "Open" ceļojošo kausu - saņems labākā rezultāta īpašnieks (vai īpašniece) sitienu spēlē.

Paredzams, ka shotgun formātā kungi spēlēs no dzeltenajiem tee, bet dāmas - no zilajām izsitienu vietām. Pieteikšanās turnīram beigsies ceturtdien plkst. 17, vai brīdī, kad būs sasniegts maksimālais 88 spēlētāju skaits.

Pasaules latviešu "Open" turnīram joprojām ir īpaša vieta pašmāju golfa vēsturē, jo pērn uzvarējušā Artūra Krukova rezultātu - 68 sitieni - vēl nevienam nav izdevies pārspēt.

Savukārt junioriem ceturtdien "Viesturos" sāksies "JuniGolfa" tūre. GK "Viesturi" rīkotajās sacensībās galvenokārt piedalīsies vietējā kluba jaunā maiņa, taču turnīrs ir atvērts arī visiem pārējiem interesentiem, kuri vēl nav nosvinējuši 18 gadu jubileju, stāstīja "Viesturu" direktore Sandra Opite.

Ceturtdien būs tūres pirmais posms, bet līdz sezonas noslēgumam ir paredzētas vēl trīs sacensības. Uzvarētājus noskaidros gan katrā posmā atsevišķi, gan tūres kopvērtējumā. Pieteikties posmam var sacensību dienā, taču ne vēlāk kā 30 minūtes pirms starta.

Lai tiktu turnīra dalībnieku skaitā, jābūt vismaz Zaļās kartes īpašniekam. Atsevišķi vērtēs puikas un meitenes divās spēlētāju grupās. Pirmajā grupā iekļaus divu HCP grupu spēlētājus, kuri spēlēs no dažādām izsitienu vietām. Otrajā grupā būs HCP 36 spēlētāji un Zaļās kartes īpašnieki.

Savukārt svētdien savu čempionu "Viesturos" noteiks seniori, un Latvijas Amatieru čempionātā sasniegtie rezultāti liecina, ka vienā kārtā arī vispieredzējušākie spēlētāji var uzspīdēt ar nevīstošu meistarību. Pieteikšanās senioru mačiem noslēgsies ceturtdien.

Pasaules latviešu

OPEN

Ozo Golf Club

3. jūlijs – plkst. 9:00 

 

1.       Vadība

Sacensības organizē Ozo Golf Club sadarbībā ar Pasaules latviešu golfa asociāciju.

Tiesāšanu nodrošina Ozo Golf Club sacensību komiteja (galvenais tiesnesis – Ola Engbergs).

2.       Laiks un vieta

Sacensības notiek Ozo Golfa Kluba laukumā 2004. gada 3. jūlijā.  Sākums plkst. 9:00 (shot gun) no visām laukuma bedrītēm vienlaicīgi. 

3.       Dalībnieki

Sacensībās piedalās Latvijas Republikas pilsoņi, rezidenti un latvieši. Sacensības notiek sitienu spēlē (stroke) un HCP netto ieskaitē.

3.1                Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

3.2                Maksimālais dalībnieku skaits 88 (reģistrācijas apstiprinājums pēc pirmās rokas principa).

4.       Sacensību formāts un noteikumi

4.1                Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Ozo Kluba golfa laukuma vietējiem noteikumiem.

4.2                Sitienu (stroke) un HCP NETTO spēle. Sitienu (stroke) spēlē uzvar tas spēlētājs, kas 18 bedrītes veic ar mazāko sitienu skaitu. HCP NETTO spēlē uzvar tas spēlētājs, kas pēc 18 bedrīšu izspēles savāc vismazāk HCP NETTO sitienus .

4.3                Vienāda labākā NETTO rezultāta gadījumā, uzvar tas kuram zemāks HCP. Ja HCP ir vienādi, notiek „pēkšņās nāves” pārspēle uz 13. bedrītes.

4.4                 Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu sitienu spēlē (stroke jeb brutto) rezultāta, tad izspēlē “pēkšņās nāves” pārspēli uz 13.bedrītes.

4.5                Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei ne vairāk kā 15 minūtes.

4.6                Bumbiņu marķēšana obligāta.

5.       Pieteikšanās un izloze

5.1                Spēlētāji var pieteikties sacensībām līdz 2004. gada 1. jūlijam plkst. 17:00 Ozo Golfa kluba recepcijā vai pa tālr. 7394399

5.2                Izlozi rīko Ozo Golf Club administrācija.

6.       Starta laiki

Reģistrācija sacensību dienā līdz pulksten 8.30, pirmstarta informācija – 8.45. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu.

7. Dalības maksa

Kluba biedri un sezonas karšu īpašnieki no green fee maksas ir atbrīvoti.

Sacensību dalības maksa  Ls 5.00, green fee – Ls 25.00.

8. Balvas un sponsori

Sitienu (stroke) un HCP Netto spēles pirmo trīs vietu ieguvēji tiek apbalvoti ar kausiem. Labākais sitienu spēles dalībnieks saņem galveno balvu – ceļojošo kausu, kas ir Pasaules latviešu Open turnīra īpašums un, kas glabājas Ozo Golf Club.

  

  Juni Golfa 1.Posms

SACENSĪBU NOLIKUMS 

1.Sacensību vieta un laiks

Sacensības notiek Golfa laukumā Viesturi 2004.gada 1.jūlijs.                     2.posms (  15.jūlijs ) 3.posms ( 5. augusts ) 4.posms ( 19.augusts )

2.Sacensību formāts un noteikumi

2.1.Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un golfa laukuma Viesturi vietējiem noteikumiem.

2.2. Sitienu spēle ( neto ) 9.bedrītes

2.3.Jauniešus līdz 18.gadiem vērtē 2. grupās   

      1.grupa  HCP 0-18   (baltās izsitiena vietas)  HCP 19 - 35  (  dzeltenās  izsitiena vietas)

      2. grupa HCP 36 vai Zaļā karte (zilās izsitiena vietas)

2.4. Jaunietes līdz 18. gadiem vērtē 2. Grupās

      1.grupa HCP 0-18 ( zilās izsitiena vietas )  HCP 19-39 ( sarkanās izsitiena vietas )

      2. grupa HCP 36 vai Zaļā karte ( sarkanās izsitiena vietas)

 3.Vietu dalīšana

Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, uzvar spēlētājs ar zemāko handikapu. Ja handikapi vienādi, tad izspēlē  “ pēkšņās nāves “ pārspēli .Pārspēle notiek uz 9.bedrītes, ja uzvarētājs nav noteikts pārspēle turpinās uz 9.bedrītes utt.

4.Starta laiks

11.00  vienlaicīgi no visām bedrītēm saskaņā ar izlozi..

5.Pieteikšanās

Reģistrācija 30 minūtes pirms starta

6.Tiesāšana

Sacensību galvenais tiesnesis Valdis Liepiņš. Strīdīgu jautājumu gadījumā lēmumu pieņemšanā piedalās LGF sacensību komitejas locekļi.

7.Dalības maksa

Sacensību dalības maksa katram spēlētājam 3,-Ls.

8.Piebilde

2004. gada HCP karte vai Zaļā karte obligāta.

Sacensību orgkomiteja

Pēdējās izmaiņas , 28.06.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē