Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Otrajā dienā latvieši noturās

EGA Izaicinājuma kausa otrajā kārtā Latvijas komanda parādīja raksturu, un sasniedza daudz cienīgākus rezultātus nekā dienu iepriekš. Īpaši veiksmīga diena bija junioriem – Dāvis Puksts nospēlēja ar 77 sitieniem, bet Mikus Gavars izdarīja par vienu sitienu vairāk. Lai gan kopvērtējumā praktiski nav izredžu apsteigt priekšpēdējās vietas īpašniekus, Latvijas komanda parādīja, ka vismaz dažām izlasēm ar to ir jārēķinās.

Krietni labākus rezultātus nekā dienu iepriekš sasniedza Valters Vilde, Vilis Krištopans un komandas kapteinis Mārtiņš Balodis, nospēlējot ar 86 sitieniem katrs. Ne tik labi kā piektdien “Binowo Park” veicās Tālivaldim Pētersonam, kurš finišēja ar 92 sitieniem. Ja prātīgi spēlētu uz bugijiem, tad droši vien rezultātos izpaliktu tādi cipari kā astoņnieki, tomēr šādā turnīrā tā būtu tāda zaudētāju stratēģija, sprieda Balodis.

Rezultātu tabulā neloģiskā veidā parādījās, ka Latvijas komandas rezultāts ir 419 sitieni. Ja summē piecu labāko spēlētāju rezultātus, tad gan nekādi nesanāca vairāk par 413 sitieniem, un tādu pašu rezultātu sasniedza arī priekšpēdējās vietas īpašnieki ungāri. Vēlāk kļūda tika labota.

Pēc veiksmīgākas spēles komandā uzlabojās noskaņojums, un vīri ir gatavi arī svētdien pacīnīties no sirds, pastāstīja Balodis. Flaitu izloze ļaus pieredzējušākajiem spēlētājiem pēdējās kārtas noslēgumā pavilkt somas junioriem. Kā atzina Balodis, jaunajiem spēlētājiem nav viegli izturēt psiholoģisko slodzi, ko pirms pēdējām bedrītēm rada pašu sasniegtie labie rezultāti.

Pirms svētdien paredzētās pēdējās kārtas līderu pozīcijās ar –21 sitienu pret PAR izvirzījās austrieši, bet Šveice (-10) ieņem 2.vietu. Trijnieku noslēdz Čehijas golferi (-4).

Kad Latvijas izlase startēs nākamajos mačos, tomēr vajadzētu padomāt par iespēju kapteini neiecelt no pašu spēlētāju vidus. Izrādās, ka organizatorisko pienākumu kapteinim ir tik daudz, ka tas ļoti jūtami traucē koncentrēties spēlei, atzina Balodis. Gūtā pieredze rāda, ka komandas nostiprināšanai lietderīgāk būtu izlases sastāvu nosaukt agrāk nekā tikai dažas dienas pirms došanās ceļā.

Pēc atgriešanās komanda sola iespēju arī citiem bildēs redzēt Polijā piedzīvoto.

Plašāki rezultāti pieejami Polijas interneta resursos:

http://www.golf24.pl/proam/binowo-wyniki.html (individuāli)

http://www.golf24.pl/proam/binowo-wyniki-druzynowe.html (komandu rezultāti)

Pēdējās izmaiņas , 04.07.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē