Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Gaters - labākais seniors

Īsteni starptautiskā gaisotnē svētdien "Viesturos" noslēdzās Latvijas senioru čempionāts, kur uzvarētāja godā tika Andris Gaters. Lai gan turnīra sākumā šķita, ka laika apstākļi golferiem var sagādāt nelāgu pārsteigumu, un negaisa dēļ spēlēšanu varētu nākties pārtraukt, viss beidzās pat bez mirkšanas lietū.

Gateram uzvaru stroke spēlē nodrošināja 82 sitieni. Otrais bija līdzšinējais divkārtējais senioru čempions Johnny Fanello, kam vēl pie pēdējās bedrītes grīna bija iespēja saglabāt titulu vēl uz gadu. Spēlējot no foregreen, Fanello bija nepieciešami trīs sitieni, lai dabūtu bumbiņu bedrītē, kā rezultātā viņš summā Gateram zaudēja vienu sitienu.

Trešajā vietā ar 85 sitieniem tika Lars Jonsson. Figaro balvu būtu pelnījis Vilnis Baltiņš seniors, kurš īsā izbraucienā no Ventspils paspēja pabūt arī "Viesturos", un dalīja 5.vietu. Ja ne steiga un Latvijas olimpiādes smagā nasta, varbūt olimpiešu virsvadītājs pakāptos arī augstāk.

Pirms došanās laukumā netālu brangi ducināja pērkons, raisot bažas par spēlēšanu. Ja līdz šim negaisi ir Latvijas golferus saudzējuši, tad diez būtu prātīgi to uzskatīt par likumsakarību. Sacensību galvenais tiesnesis Valdis Liepiņš jau apsvēra tālākos darbības variantus, kad negaiss izlēma labāk doties pamērcēt rīdziniekus.

Turnīra dalībnieki mierīgi izspēlēja 18 bedrītes, un lietus par sevi atgādināja tikai pēdējam flaitam sasniedzot pēdējo grīnu.

Kā izdevās saskaitīt "Viesturu" direktorei Sandrai Opitei, uz senioru čempiona titulu pretendēja ne tikai Latvijai, bet arī Lietuvai, Austrālijai, Amerikai, Zviedrijai un Norvēģijai piederoši golferi.

Rezultāti apskatāmi iepriekš ziņu sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 04.07.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē