Pasaule
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Japānai pirmais "Major" čempions

Japānas medijos pirmdien bija viena galvenā ziņa - Hideki Matsuyama triumfs "US Masters", 29 gadus vecajam golferim kļūstot par pirmo japāni, kas palicis nepārspēts "Major" līmeņa turnīrā. Matsuyama panākums nepalika nepamanīts arī valsts premjeram un atstāja tūlītēju iespaidu uz Tokijas biržu, kur būtiski kāpa ar golfu saistītu uzņēmumu akciju cena. 

Lai gan brīdī, kad Matsuyama ieripināja pēdējo putu, Japānā bija apmēram pulksten astoņi rītā, vairākos medijos turpinājās sacensību tiešraide, bet citi nekavējās dot savu artavu tautieša panākuma slavināšanā ar speciālizdevumiem un komentāriem. 

"Matsuyama atver durvis uz vēsturi," rakstīja "Asahi Shimbun".

Uzvaru "Augusta National" laukumā Matsuyama nodrošināja ar viena sitiena pārsvaru pār amerikāni Will Zalatoris. Uzvarētāja rezultāts četru raundu summā bija -10 zem PAR (69-71-65-73). 

Fani nekavējās paust sajūsmu sociālajos medijos, bet Japānas premjers Yoshihide Suga raksturoja Matsuyama panākumu kā patiesi brīnumainu un koronavīrusa ietekmētajos laikos iedvesmojošu cilvēkiem visā Japānā. Japānas sabiedriskais medijs NHK steidza raidīt intervijas no Matsuyama dzimtās pilsētas, kam pārsteidzošā kārtā ir tāds pats nosaukums - Macujama. 

Iepriekš "Major" turnīros bija uzvarējis tikai viens Āzijas golferis - 2009.gadā PGA čempionātā triumfēja dienvidkorejietis Yang Yong-eun. Tiesa, dāmu konkurencē japānietēm līdz šim bija veicies labāk - Chako Higuchi 1977.gadā uzvarēja LPGA čempionātā, bet Hinako Shibuno palika nepārspēta sieviešu "British Open" 2019.gadā.

Japāņiem kungu konkurencē līdz šim divreiz bija tikai mazliet pietrūcis līdz "Major" uzvarai - Matsuyama 2017.gadā dalīja otro vietu "US Open", bet Isao Aoki bija otrais 1980.gada "US Open".

"US Masters" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 12.04.2021.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē