Pasaule
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Morikawa - sezonas pirmais "Major" čempions

ASV golferis Collin Morikawa svētdien kļuva par pirmo "Major" uzvarētāju pandēmijas ietekmētajā 2020.gada sezonā, kur nozīmīgākie turnīri kalendārā aizklejojuši kur nu kurais. PGA čempionātā triumfējušais Morikawa tikai pirms 14 mēnešiem kļuva par profesionāli, bet par nezināmu nevarētu nosaukt spēlētāju, kurš pasaules rangā noslēdz labāko duci.

Otro reizi karjerā spēlējot "Major" turnīrā, 23 gadus vecais Morikawa "TPC Harding Park" laukumā Sanfrancisko četru raundu summā sasniedza -13 zem PAR (267 sitieni) un par divu sitienu tiesu apsteidza otro vietu dalījušos Dustin Johnson un Paul Casey.

Morikawa izdevās nevainojams pēdējais raunds, bez bugijiem iespēlējot -6 zem PAR, turklāt 16.bedrītē tiekot pie īgla.

Collin Morikawa draivs 16.bedrītē

Pirms pēdējās kārtas ne vairāk kā trīs sitienu attālumā no līdera Johnson bija 10 golferu un 9 bedrītes pirms finiša līderpozīcijas dalīja seši spēlētāji, līdz Morikawa ar īglu izrāvās vadībā. Ar pirmo sitienu Morikawa 293 jardu 16.bedrītē bumbiņu nogādāja pāris metru attālumā no karoga un nekļūdījās arī ripinājumā. 

Uz sev labākas nots turnīru noslēdza Tiger Woods, bet pieticīgs otrais un trešais raunds liedza viņam pakāpties augstāk par dalītu 37.vietu. Pēdējā raundā Woods sasniegtie 67 sitieni bija viņa labākais rezultāts turnīrā. Ja iepriekšējos raundos Woods sniegums uz grīniem neiepriecināja, pēdējās 18 bedrītēs viņam pietika ar 21 ripinājumu. 

Pandēmijas ieviesto pārmaiņu dēļ 2020.gada kalendārā ir tikai trīs "Major". Pirmais no tiem - PGA čempionātu - sākotnēji bija paredzēts aizvadīt jau maijā. Pēc mēneša "Winged Foot Golf Club" laukumā notiks pārceltais "US Open", bet pavasarī ierastais "US Masters" risināsies novembra vidū. Savukārt "British Open" tika atcelts, un arī pārējiem "Major" pietrūkst ierastās spozmes, jo turnīri risinās bez skatītājiem. Vienīgā cerība uz skatītāju klātbūtni klātienē vēl saglabā "US Masters".

PGA čempionāta REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 10.08.2020.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē