Pasaule
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropa un ASV cīņā par Ryder kausu

Tiger Woods golfiskā augšāmcelšanās ir vēl jo vairāk veicinājusi ažiotāžu par Ryder kausa izcīņu, kas piektdien sākās "Le Golf National" laukumā pie Parīzes. Apmēram 60 000 skatītāju laukumā un miljoni pie tālrāžu un dažādu ierīču ekrāniem bija liecinieki pirmajām divām mača sesijām, pēc kurām ar 5:3 vadībā ir Eiropa. 

Ja dienas sākums fourballs mačos eiropiešiem izvērtās nelāgi ar 1:3 zaudējumu, tad vakarā pēc foursomes drūmas sejas jau bija ASV golferiem, kas nespēja aizķert pat puspunktu. Ar 4:0 pāru mačos Eiropas komanda sesijā nebija uzvarējusi kopš 1989.gada, bet foursomes formātā vispār to paveica pirmo reizi. 

Turklāt iespaidīgs kapteiņa Thomas Bjorn vadītajai Eiropas komandai foursomes dueļos bija ne tikai rezultāts, bet arī pāru sniegums, praktiski neatstājot amerikāņiem nekādas izredzes. Nevienā no četriem mačiem golferi neaizkļuva līdz 17. bedrītes grīnam un divi mači noslēdzās jau 14.bedrītē. 

Uz viļņa bija Sergio Garcia un Eiropas komandas debitants Alexander Noren, ar 5&4 atstājot zaudētājos Phil Mickelson un Bryson Dechambeau duetu, turklāt amerikāņi rezultātu padarīja mazliet pieklājīgāku, jo pretinieki bija ieguvuši 7up pārsvaru. 

Justin Rose un Henrik Stenson no 5up panāca uzvaru 3&2 pār Dustin Johnson un Rickie Fowler, savukārt Ian Poulter un Rory McIlroy atspēlējās no divu bedrīšu deficīta un ar 4&2 uzveica Webb Simpson un Bubba Watson duetu. Eiropiešu debitants Tommy Fleetwood pārī ar Francesco Molinari ar 5&4 sagādāja smagu zaudējumu Jordan Spieth un Justin Thomas. 

Mākoņos neviens Eiropas komandā gan nelidinājās - Bjorn dienas noslēgumā atzina, ka pēc smaga rīta cēliena bija lieliska pēcpusdiena, bet tas ir tikai maratona sākums. 

Tiger Woods sākums turnīrā izvērtās necils - fourball mačā viņš kopā ar Patrick Reed bija vienīgais zaudējušais ASV pāris, bet foursomes risinājās bez Tiger dalības. 

ASV komanda pretendē pirmo reizi pēdējos 25 gados iegūt Ryder kausu Atlantijas šajā pusē un var paļauties uz veiksmi turpinājumā. Sestdien vēlreiz pa četriem punktiem tiks izspēlēti fourballs un foursomes, bet svētdien notiks 12 individuāli mači. 

Ryder kausa REZULTĀTI 

Pēdējās izmaiņas , 28.09.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē