Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Itālijai pirmais "Major" čempions

Francesco Molinari svētdien triumfēja "The Open" turnīrā un kļuva par pirmo Itālijas golferi, kas izcīnījis "Major" līmeņa titulu. Ne mazāku uzmanību medijos izpelnījās Tiger Woods, kurš bija uzvaras pretendentu vidū un "Carnoustie" laukumā finišēja dalītā 6.vietā.

Molinari uzvaru nodrošināja četru raundu summā iespēlētais -8 zem PAR, kas pirmās vietas ieguvējam garantēja divu sitienu pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem. Woods bija viens no trim golferiem, kas nospēlēja ar -5.

Līdzpiederīga Molinari uzvarai var justies arī Anglija, jo 35 gadus vecais golferis ar ģimeni dzīvo Londonā un viņa treneri ir angļi. Molinari svingu pieskata Denis Pugh, ripināšanu - Phil Kenyon, bet vispārējo sagatavotību - Dave Alred. Pēdējos divus raundus Molinari vienīgais nospēlēja bez bugijiem un jaunākajā pasaules rangā pakāpsies uz 6.vietu. Ne velti viņu mēdz dēvēt arī par robotu, taču apskatnieki norāda, ka Molinari spēle ir ļoti stabila. Iespējams, tieši tas palīdzēja eiropietim pārtraukt piecu ASV golferu uzvaru sēriju "Major" turnīros.

Gan apskatnieki, gan kolēģi golferi īpaši uzteica Woods par atgriešanos izcilā spēles līmenī. Pēdēja raunda vidū Tiger uz brīdi bija līderis, līdz divkāršs bugijs 11.bedrītē un bugijs nākamajā bedrītē liedza 42 gadus vecajam golferim tikt pie karjerā 15. "Major" titula. Sestdien Woods nospēlēja ar 66 sitieniem jeb -5, kas ir viņa labākais raunda rezultāts "Major" līmenī kopš 2011.gada.

Pirms 50 gadiem "The Open" uzvarētāju arī noteica "Carnoustie" laukumā, kur čempions Gary Player saņēma 3000 mārciņu naudas balvu. Molinari rēķinu uzvara papildinās ar apmēram 1,4 miljoniem mārciņu.

"The Open" REZULTĀTI

Pēdējās izmaiņas , 23.07.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē