Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Jaunas supertūres gaidās

Organizatori gatavojas laist pasaulē jaunu supertūri "World Golf Series", kas katrā no sezonā paredzētajiem 15 līdz 20 turnīriem piedāvātu teju 20 miljonu dolāru balvu fondu, šonedēļ vēstīja aģentūra "Reuters". Ja plāni pārtaps realitātē, tas būs pēdējās desmitgadēs nozīmīgākais notikums profesionālajā golfā. 

Tūres attīstības plānu īsteno Lielbritānijā bāzētā "World Golf Group", kas projektu attīsta jau vairāk nekā gadu un esot nodrošinājusi vairāku augstākā līmeņa sponsoru atbalstu. Taču publiskot informācija par projektu rīkotāji nesteidzas, jo noprotams, ka risinās konfidenciālas sarunas ar spēlētājiem, aģentiem, sponsoriem un televīzijām. "World Golf Group" pārstāvis Richard Marsh aģentūrai "Reuters" atbildēja, ka patlaban nav piemērots laiks komentāriem.

Savukārt augstākā līmeņa golferis, kas savu vārdu lūdza nenosaukt, aģentūrai "Reuters" atzina, ka viņš tāpat kā citi spēcīgākie spēlētāji ir ieinteresēti. "Kā gan nebūt ieinteresētam, ja ir 18 turnīri katrs ar 20 miljoniem?," viņš teica.

Pašlaik golferiem finansiāli vilinošākā ir ASV PGA tūre, kur lielākais naudas balvu fonds turnīrā ir 11 miljoni dolāru. Saprotams, ka jaunās tūres virzītājiem jārēķinās ar visu iespējamo ASV PGA tūres pretestību, turklāt sagaidāms, ka jaunpienācēji nevarēs saviem spēlētājiem nodrošināt punktus pasaules rangā, kas savukārt ietekmē gan sponsoru līgumus, gan starta iespējas četros "Major" turnīros. 

Sporta aģents Andrew Chubby Chandler aģentūrai "Reuters" teica, ka katra spēlētāja darījumi ir atkarīgi no golfera punktiem pasaules rangā. Tādēļ jaunajai tūres jārēķinās ar lieliem šķēršļiem, ja tās turnīri nedos reitinga punktus.

Līdzīgu ideju pirms pārdesmit gadiem virzīja tālaika pirmais numurs Greg Norman, taču ASV PGA tūre plānu bez kompromisiem torpedēja, norādot, ka golferiem būs jāizvēlas, kurā pusē palikt. Sagaidāms, ka arī šoreiz attieksme būs identiska. Tomēr nozares profesionāļi bilst, ka lietu kārtība pasaulē pārdesmit gadu laikā ir pamainījusies.

Iespējams, lielāka interese sadarboties varētu būt Eiropas tūrei, kas savos turnīros nodrošina mazākas naudas balvas. 

Chandler uzskata, ka kritiska persona jauno plānu realizēšanā būs Tiger Woods, kurš arī 42 gadu vecumā ir golfa mārketingā vispieprasītākā persona. Taču ar jaunās tūres naudu viņa ieinteresēšanai varētu būt par maz, jo no reklāmas līgumiem Tiger saņem apmēram 50 miljonus dolāru, turklāt drīzumā var rēķināties ar iespaidīgiem ienākumiem no ASV PGA tūres pensiju sistēmas. 

Pēdējās izmaiņas , 25.05.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē