Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Saūda Arābija tuvāk Eiropai

Konservatīvajai karaļvalstij plašāk paverot durvis profesionālajam sportam, 2019.gadā Saūda Arābijā pirmo reizi risināsies Eiropas tūres posms, šonedēļ pavēstīja organizatori. Līgums par turnīra rīkošanu "Royal Greens and Country Club" laukumā noslēgts uz trim gadiem.

Saūda Arābijā pašlaik nav neviena profesionāla golfa spēlētāja, taču tas ar naftu bagātajai valstij nebūs šķērslis, lai nākamgad janvāra beigās gaidītu ciemos Eiropas tūres dalībniekus. Vienošanās pēdējie akcenti tika salikti šonedēļ Londonā, kur viesojās par Saūda Arābijas reformu galveno virzītāju uzskatītais kroņprincis Mohammad bin Salman.

Jaunais turnīrs kļūs par daļu sezonas sākuma sacensību sērijas Līča valstīs, kur organiztoru vidū jau ir Abūdabī, Dubaija, Katara un Omāna. Par stingra islāma valsti uzskatītā Saūda Arābija šogad ir mīkstinājusi nostāju pret sporta pasākumiem, tostarp pirmo reizi sarīkojot Rijādā profesionālā skvoša turnīru dāmām, kā arī atļaujot sievietēm stadionos skatīties vietējā futbola čempionāta spēles.

Saūda Arābijas golfa federācijas prezidents Yasir Othman Al-Rumayyan pauda cerību, ka profesionāļu turnīrs veicinās viņa tautiešu interesi par spēli. Saūda Arābijas nacionālajā izlasē spēlē amatieri, kas pasaules rangā ir otrā tūkstoša beigās. 

Pēdējās izmaiņas , 09.03.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē