Pasaule
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Tuvu senai robežai

Kopš 1993.gada novembra Phil Mickelson ir TOP 50 golferis pasaules rangā, bet nu vairāk nekā 24 gadus ilgusī sērija balansē uz naža asmens. Lielais kreilis šonedēļ rangā ir 49.vietā, un konkurenti nekad nesnauž.

Par ranga TOP 50 golferi Mickelson kļuva vēl pagājušajā gadsimtā 23 gadu vecumā pēc diviem veiksmīgiem turnīriem Japānā, kur viņš bija astotais, kā arī izcīnīja dalītu 2.vietu. Vēl pirms 10 gadiem Phil atzina, ka cenšas nedomāt par reitingiem, jo zina, ka ar labu spēli pietiek, lai būtu labāko vidū, un reitingā tad viss notiks pats no sevis.

Trīs gadus pēc iekļūšanas TOP 50 Mickelson kļuva par ranga TOP 10 golferi, turklāt tas notika 1996.gada 25.augustā - dienā, kad Tiger Woods trešo gadu pēc kārtas uzvarēja ASV amatieru čempionātā. Nākamajā dienā Woods kļuva par profesionāli.

Mickelson uzskata, ka Woods veicināja viņa panākumus, jo Tiger dominance piespieda konkurentus censties, cik vien iespējams. "Ja ne Woods, nez vai es būtu spējis piespiest sevi sasniegt to, ko esmu sasniedzis. Viņš visus piespieda strādāt vēl mazliet smagāk," sacīja kreilis.

Līdz 2003.gada sākumam Mickelson pasaules rangā 100 nedēļas bija otrais aiz Woods. Desmitgades beigās Phil bija ļoti tuvu tam, lai beidzot kļūtu par ranga līderi, taču allaž kāds konkurents tomēr gadījās priekšā arī pēc Woods atkāpšanās.

Taču gandrīz 25 gadi ranga TOP 50 ir nenoliedzams panākums. Reitinga otrajā vietā Phil sabija 270 nedēļas, TOP 5 golferis bija 567 nedēļas, bet TOP 10 noturējās 786 nedēļas. Savukārt TOP 20 golferis Mickelson ir bijis 20 gadus un 10 mēnešus jeb divarpus gadus ilgāk nekā Tiger Woods.

Pēdējās izmaiņas , 31.01.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē