Pasaule
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropai ranga vicelīderis

Pārspēlē svētdien izcīnītā uzvara ASV PGA tūres posmā Kalifornijā nodrošināja Jon Rahm otro vietu pasaules rangā, kur 23 gadus vecajam spānim priekšā arvien ir ASV golferis Dustin Johnson. Vēl aizpērn jūnijā Rahm reitingā bija "nekurienes vidū" 776. pozīcijā. 

Pēc uzvaras pārspēlē pār Andrew Landry jautāts par straujā kāpuma iemesliem, Rahm īsti pat nezināja ko atbildēt. Viņš atzina, ka nespēj noticēt Jordan Spieth apsteigšanai, atvirzot trijos "Major" uzvarējušo amerikāni rangā uz 3.vietu. "Daudzkārt esmu teicis, ka nebiju domājis pašreizējā dzīves posmā būt tur, kur esmu tagad," sacīja Rahm, kurš karjerā ir uzvarējis divos ASV PGA tūres turnīros un "Major " līmenī vēl ne reizi nav iekļuvisTOP 10.

Augstu Rahm pozīciju rangā veicināja arī reitinga uzskaites noteikumi. Ne viens vien golferis ir iekrājis vairāk punktu nekā Rahm, taču vairāk turnīros, līdz ar to vidējais punktu skaits, pēc kura nosaka vietu sadalījumu reitingā, spānim ir labāks.

Taču nav gluži tā, ka tikai matemātikas līkloči pavēruši Rahm ceļu uz reitinga topu. Gada laikā ārpus ASV PGA tūres viņš ir guvis divas uzvaras Ziemeļīrijā un Dubaijā, kas palīdzēja nodrošināt 2017.gada labākā debitanta laurus Eiropas tūrē. 

Pēdējās izmaiņas , 22.01.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē