Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Izbīļa turnīrs Havaju salās

Uzvarētāja noteikšanā ASV PGA tūres posmā par izšķirošu svētdien kļuva pārspēles 6.bedrīte, kurā Patton Kizzire kļuva par "Sony Open" čempionu. Tomēr golferiem turnīrs Havaju salā, iespējams, vēl ilgāk paliks atmiņā pēc izziņotās trauksmes par gaidāmu ballistiskās raķetes triecienu.

Sestdienas rītā arī PGA turnīrā spēlējošie golferi savās mobilajās ierīcēs ieraudzīja paziņojumu, ka Havaju salas apdraud raķetes trieciens un visiem jāmeklē patvērums. Golferis Charles Howell III pastāstīja, ka brokastu laikā visi apjukuši zvanījās pa telefonu, lai mēģinātu ko noskaidrot,  un visi skatījušies viens uz otru. 

No vienas puses šķita, ka jāpaķer kokteilis un pludmalē jāieņem labākās vietas, jo darīt tāpat neko nav iespējams, bet vienlaicīgi nepameta domas, cenšoties saprast, ko īsti darīt, teica Howell.

Savukārt Jordan Spieth domājis par to, ka vajadzētu tikt pēc iespējas tālāk no Honolulu, ja vien būtu automašīna. Matt Every devās uz golfa laukumu, jo uzskatīja, ka atklātā vietā būs visdrošāk, bet Chez Reavie, palūkojies pa logu uz skrienošiem cilvēkiem, racionāli nolēma palikt viesnīcā, jo nekur aizbēgt nav iespējams. Pagāja 38 minūtes, līdz nākamā īsziņa informēja, ka iepriekšējais vēstījums bija nepamatots, lai gan tajā tika uzsvērts, ka tās nav nekādas mācības.

Tony Fineau spēlējās ar saviem bērniem, kad notrinkšķēja telefons, un vēlāk golferis atzina, ka golfs viņam tobrīd bija prātā vismazāk. Vēlāk pēcpusdienā viņš 17.bedrītē trāpīja hole in one, pirmo reizi PGA tūrē, bet karjerā jau 11. reizi. Izbaudīt tik pretējas emocijas vienā dienā Fineau bijis traks piedzīvojums.

PGA tūre informēja, ka nepamatotās īsziņas dēļ neviens nav guvis traumas vai kā savādāk iedzīvojies nepatīkamās sekās.

Cīņā par uzvarētāja titulu Kizzire pārspēlē pieveica citu ASV golferi James Hahn. Līdz pārspēlei abu rezultāts "Waialae Golf Course" bija -17 zem PAR.

Pēdējās izmaiņas , 15.01.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē