Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Tūre bez noteikumu pārrauga

Raiba izvērtās līdz šim pēdējā turnīra norise Korejas dāmu profesionālā golfa asociācijas (KLPGA) tūrē, kur iepriekš kvalifikācijas pirmo posmu veiksmīgi pārvarēja Laura Jansone. Pēc domstarpībām par grīna robežu un tā izraisītām nesaskaņām no amata atkāpās tūres galvenā noteikumu amatpersona Jin-Ha Choi.

Rīkotāji KLPGA "Major" turnīra pirmajā kārtā piesprieda pa diviem soda sitieniem divām spēlētājām - turnīra tābrīža līderei Hye Jin Choi un You-Na Park, kuras "Black Stone Golf Club" laukumā nomarķēja un pacēla savu bumbiņu, uzskatīdamas, ka tā ir uz grīna ar visai neskaidru robežu. 

Kad abas spēlētājas bija saņēmušas sodu, izrādījās, ka tāpat bija rīkojušās vēl četras golferes. Sacensību komiteja nolēma nesodīt četrotni, kā arī atcēla sodu divām soda sitienus saņēmušajām spēlētājām. Tas izrādījās līdzvērtīgi uzbrukumam lapseņu pūznim.

Daļa spēlētāju draudēja izstāties, ja sodu atcelšana paliks spēkā, citas solīja nespēlēt, ja situācijā iesaistītās golferes tiks sodītas. 

Rezultātā tika anulēts visi pirmais raunds, un tūres "Major" sacensības saruka līdz 54 bedrītēm, kas arī izraisīja sašutumu. Visas jezgas rezultātā tūres galvenā noteikumu amatpersona paziņoja par atkāpšanos, bet KLPGA publicēja atvainošanos, kurā solīja nepieļaut līdzīgas situācijas nākotnē. 

Pēdējās izmaiņas , 26.10.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē