Pasaule
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropas tūre ievieš hronometru

Radikāli vēršoties pret lēnu spēli, Eiropas tūrē nākamgad jūnijā "Austrian Open" turnīrā katram spēlētājam bez izņēmuma sitiena veikšanai būs atvēlētas apaļas 40 sekundes. Tūļām jārēķinās ar sodu par katru atvēlētā laika pārkāpumu.

Kā viss izskatīsies nevis uz papīra, bet dzīvē, kļūs skaidrs nākamvasar, bet vismaz pašlaik spēlētāji jaunievedumu publiski atbalsta. Sistēma būs sekojoša - katrai spēlētāju grupai sekos tiesnesis, kas par pirmo pārkāpumu izteiks brīdinājumu, bet pēc tam sekos viena sitiena sods par katru 40 sekunžu pārkāpumu.

Bijušais Ryder kausa spēlētājs un pašreizējais Eiropas tūres Komitejas vadītājs David Howell paskaidroja, ka turnīrs Austrijā būs eksperimentam piemērots. Arī tādēļ, ka sastāvs turnīrā nebūs tas spēcīgākais. 

Tajā pašā laikā jārēķinās, ka, krasāk ierobežojot spēlētājus, vairs nebūs brīnumsitienu no sarežģītām situācijām, kas skatītājiem allaž ir interesanti, piebilda Howell. Līdz ar to situācija profesionālajā golfā nav nemaz tik viennozīmīga.

Jau šogad maijā Eiropas tūre izmēģināja striktu 40 sekunžu limitu "GolfSixes" komandu sacensībās, uzstādot pat basketbolam raksturīgu laikrādi sitienam atvēlētā laika uzskaitei. Savukārt šogad "Zurich Classic" turnīrā Miguel Miguel Angel Carballo un Brian Campbell saņēma PGA tūrē pirmo sodu kopš 1995.gada par lēnu spēli.

Pēdējās izmaiņas , 10.10.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē