Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

TOP 100 iedvesmai

Ja trūkst plānu tālākiem ceļojumiem, iedvesmai var aplūkot "Golf Magazine" nule kā klajā laisto pasaules labāko laukumu TOP 100. Kontinentālā Eiropa tajā gan pārstāvēta visai pieticīgi un topā dominē golfa lielvalsts ASV laukumi, tomēr rangā ir pārstāvētas visas pasaules daļas.

Topa virsotnē arvien kopš 1985.gada ir "Pine Valley" Ņūdžersijā, tālāk pirmajā trijniekā vietas ieņemot vēl vienam ASV laukumam "Cypress Point" Kalifornijā un Sentendrjūsas Vecajam laukumam Skotijā. ASV pasaules TOP 100 pārstāv 44 laukumi, bet Britu salas daudz neatpaliek, ja rēķina pēc teritorijas platības. Skotijai topā ir 13 laukumi, Anglijai - 10, Īrijai - 5, Ziemeļīrijai - 2. un Velsai - 1.

Pirmo reizi simtniekā iekļuvuši 11 laukumi, un debitantu vidū visaugstāk - uz 29.vietu - pakāpās tikai divus gadus vecais "Tara Iti Golf Club" laukums Jaunzēlandes Ziemeļu salā.

No kontinentālās Eiropas laukumiem visaugstāk novērtēts 55.vietā ierindotais "Oitavo Dunes" Atlantijas okeāna piekrastē netālu no Lisabonas. Vēl pa vienam laukumam ranga veidotāji kontinemtālajā Eiropā izvēlējušies Francijā, Nīderlandē un Spānijā. Kā jebkurš rangs, arī šis ir zināmā mērā subjektīvs, un vislabāko topu katrs saveidos pats sev.

Pasaules laukumu TOP 100

Pēdējās izmaiņas , 07.09.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē