Pasaule
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Uzvara ar īsāku draiveri

Amerikānis Rickie Fowler svētdien kļuva par "Honda Classic" turnīra uzvarētāju, turklāt pirmo vietu ASV PGA tūres posmā Floridā nodrošināja ar četru sitienu pārsvaru. Golfa apskatnieki pēc viņa panākuma pievērsa vērību Fowler lēmumam spēlēt ar īsāku draivera kātu.

Fowler šoreiz spēlēj ar draiveri, kura kāts bija par collu īsāks nekā parasti. Meklējot variantus draiva precizitātes uzlabošanai, Fowler izšķīrās par šādu soli un viņam nebija pamata justies neapmierinātam.

Ja iepriekš Fowler precizitāte draivos bija 58,8%, tad šoreiz viņš trāpīja 67,8% fērvejos. Krietni augstāka precizitāte Fowler maksāja tikai sešus jardus zaudētas distances. 

Vairāki ASV TOP 100 labāko apmācības pro sarakstā iekļautie treneri ir vienisprātis, ka īpaši par īsāku draivera kātu būtu vērts padomāt atpūtas stila golferiem. Vēziena ātrumam vai nūjas kātam nav tik būtiska nozīme, bet svarīgākais labai distancei ir trāpīt bumbiņai ar draivera galvas svītspotu, uzskata Tony Ruggiero. Savukārt John Dunigan uzsvēra, ka garāks kāts nozīmē lielākas grūtības pastāvīgi trāpīt ar svītspotu. Viņš iesaka golferiem, kas lieto viena ražotāja līdzīgu draiveri un 3. vudu, apmainīt tiem kātus. Dunigan saka, ka dod "gandrīz garantiju", ka rezulltātā bumbiņa lidos tālāk un taisnāk.

Fowler uzvaru "Honda Classic" gan drīzāk nodrošināja puteris nevis draiveris. Lai gan precizitāte draivos uzlabojās, no nepatikšanām Fowler pēdējā raundā izglāba prasme trāpīt tālus bērdija ripinājumus. Ja līdz šim Fowler četras reizes PGA tūres sacensībās pēdējo raundu bija sācis līdera godā, bet beigās palicis bez uzvaras, tad šoreiz rezultāts viņam "Palm Beach Gardens" laukumā bija daudz patīkamāks. Četru dienu summā uzvarētājs nospēlēja ar 268 sitieniem jeb -12 zem PAR un pasaules rangā pakāpsies uz 10.vietu.

Pēdējās izmaiņas , 27.02.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē