Pasaule
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Mīnus 111 laukumu

Ķīnā lietas allaž notiek ar lielu vērienu, lai gan ne vienmēr tas liecina par uzplaukumu. Ar Ķīnas attīstības un reformu komisijas lēmumu svētdien tika paziņots par 111 golfa laukumu slēgšanu, tādējādi par sesto daļu samazinot valstī pretrunīgu slavu iemantojušā sporta veida infrastruktūru.

Slēgto laukumu īpašniekus vainoja neatļautā lauksaimniecības zemes un ūdens resursu izmantošanā, būvniecībā dabas liegumos, kā arī citos pārkāpumos. Jau 2004.gadā centrālā vara izdeva rīkojumu valsts līmenī apturēt jaunu golfa laukumu veidošanu, tomēr darbība turpinājās, jo vietējām pašvaldībām tika piedāvāti vilinoši finanšu nosacījumi par nepieciešamās zemes platības atvēlēšanu.

Ja līdz šim uz darījumiem tika pievērtas acis, tagad Ķīnā apņēmušies pēc savas izpratnes ieviest kārtību. Līdzās 111 laukumu slēgšanai vēl 47 vietās aizliegts turpināt laukumu būvi, bet 18 laukumi saņēmuši rīkojumu atdot nelikumīgi aizņemtās zemes platības. Vēl 11 laukumu operatori pieteikušies savu darbību pārtraukt paši.

Līdz šim Ķīnā bija zināmi 683 golfa laukumi visās valsts provincēs, izņemot Tibetu. Ķīnā ir pasaules līmeņa golfa laukumi un kļūst arvien vairāk izcila līmeņa spēlētāju, tomēr dalība privātos klubos ir ļoti dārga, kas pār nodarbi met aizdomu ēnu kā piesegu politikas un biznesa elites pelēkiem darījumiem. Kampaņā pret korupciju 2015.gadā Ķīnas komunistiskās partijas biedriem līdzās ierobežojumiem dāvanu pieņemšanā aizliedza iestāties golfa klubos.

Pēdējās izmaiņas , 23.01.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē