Pasaule
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Rosība kaimiņos

Nākotnes vīziju kontekstā ceturtdiena bija īpaša Baltkrievijā, kur ne vien sludināja gatavību kopā ar Rīgu rīkot Minskā 2021.gada pasaules hokeja čempionātu, bet arī apmēram tajā pašā laikā Grodņā atvērt jaunu golfa laukumu. Sākotnējais pieteikums gan šķiet pārāk aptuvens, lai plānus tik ātri arī realizētu.

Grodņā ceturtdien atklāja golfa klubu, kas bāzējas jaunatnes centrā "Grodno", vēstīja Baltkrievijas ziņu aģentūra BELTA. Pagaidām centrs ir aprīkots ar minigolfa celiņiem un sintētisku ripināšanas laukumu, kā arī inventāra veikalu, bet golfa laukumu pilsētas daļā pie Augustovas kanāla plānots uzcelt divu līdz trīs gadu laikā. 

Ar jauno objektu žurnālistus iepazīstināja Grodņas apgabala golfa federācijas priekšsēdētājs Jurijs Aleksejs, viņš arī vienlaicīgi komunālā vienotā uzņēmuma "Grodnooblkinovideoprokat" ģenerāldirektors. Pēc Alekseja teiktā noprotams, ka atslēgas vārdi jaunā projekta tapšanai ir "olimpiskais sporta veids". Jautājums par to, kurš un kā finansēs jaunā laukuma būvi, pagaidām vismaz publiski priekšplānā netiek virzīts.

Baltkrievi sola, ka spēles izmaksas vēl netapušajā laukumā būšot gana demokrātiskas, kā arī rēķinās ar tūristu interesi. 

Ja arī Grodņas apgabals nebūt nav Latvijai tuvākā Baltkrievijas daļa, zināma interese tomēr par to varētu būt arī tīri praktiska. Ja iegadīsies spēlēt Lietuvā "Vilkes Golfo Klubas" laukumā, līdz Grodņai paliks vairs tikai nepilni 50 kilometri, tiesa, praktiska interese par to mērošanu varētu rasties ar nosacījumu, ka jaunais laukums tiešām tiks uzbūvēts.

Pēdējās izmaiņas , 19.01.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē