Pasaule
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Stratēģiskais mērķis - sievietes

PXG jeb "Parsons Xtreme Golf" nūju ražotājs pieteicis neierastu stratēģiju 2017.gadā profesionāļu pasaulē koncentrēt spēkus LPGA tūrē, un nekavējās to apliecināt, parakstot līgumu ar pasaules ranga līderi Lydia Ko. Līdz ar to PXG, kas sevi pozicionē kā ekskluzīvu ražotāju, jau ir līgumi ar deviņām LPGA golferēm.

Neordināra personība ir arī PXG dibinātājs Bob Parsons, kurš saka, ka gadā savam golfa aprīkojumam tērē ceturtdaļu miljona dolāru, un tādus širpotreba ražotājus kā "Titleist", "TaylorMade", "Ping" un "Callaway" par konkurentiem neuzskata, rakstīja žurnāls "Forbes". Pēc Parsons domām, tas būtu tas pats, kas "Ferrari" salīdzināt ar "Honda". Te var piebilst, ka PXG nūju komplekts nemaksā lētāk kā 5000 dolāru.

Ko kopš kļūšanas par profesionāli 2014.gadā spēlēja ar "Callaway" nūjām, bet tagad pievienosies PXG komandai. Septiņi līgumi PXG ir arī ASV PGA tūrē, tomēr galvenais mērķis uzņēmumam ir LPGA, lai efektīvāk apgūtu pieaugošu tirgu valstīs, kur dāmu golfs iemantojis lielu publicitāti. Vasarā PXG noslēdza līgumus ar izplatītājiem Japānā, Dienvidkorejā un Taivānā.

Ģeogrāfiski plašākai publicitātei LPGA ir piemērotāka par ASV PGA tūri, jo dāmām šogad 17 no 35 turnīriem paredzēti ārpus ASV, bet pasaules ranga acītē ir 12 valstu golferes. Turklāt individuāli līgumi ar LPGA zvaigznēm izmaksā lētāk nekā vīriešu golfā. Savu ražotāju nākamajai sezonai pašlaik meklē arī Rory McIlroy un Tiger Woods, taču viņu vārdi pat baumās ar īpatnējā izskata PXG nūjām nekādi netiek saistīti.

PXG sola piegādāt pasaulē seksīgākās un kompensējošākās nūjas ar svītspotu Teksasas lielumā, nemaz nerunājot par tālāku distanci un labāku bumbas izjūtu. Lai gan citi ražotāji sola ko līdzīgu, gluži bez pamata PXG solījumi neesot, un to apliecina arī otrdien noslēgtais līgums ar Ko.

Pēdējās izmaiņas , 04.01.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē