Pasaule
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Gaistošā olimpiskā godība

Vēl pirms dažiem mēnešiem spēlētāji slavēja Rio olimpisko golfa laukumu, netaupot komplimentus gan tā arhitektam Gil Hanse, gan organizatoriem, kuri pārvarēja dažādas juridiskas vētras, lai būvniecību novestu līdz galam. Tagad izskatās, ka Rio golfa laukums varētu kļūt par vēl vienu olimpisko "balto ziloni".

Tikai trīs mēnešus pēc olimpiskā turnīra noslēguma 19 miljonus dolāru izmaksājušais Gil Hanse projektētais laukums ir bīstami tuvu tam, lai nonāktu uz iznīcības ceļa, vēstīja aģentūra AFP. Laukumam arvien nav pro veikala un arī galvenā pro. Kluba māja ir praktiski tukša, un laukumu pat ir grūti atrast, jo pie tā nav nekādas norādes un nevienā mājsalapā par to nav pienācīgas informācijas.

Lētākais 74 dolāru green fee par raundu nav brazīliešiem pievilcīgs, turpretim no ārzemniekiem par spēli tiek prasīti 192 dolāri, turklāt tas ir praktiski vienīgais nozīmīgais Rio publiskais laukums. Lai gan arī citviet pasaulē var atrast laukumus ar pārsimt dolāru green fee, kvalitātes nav salīdzināmas.

Laukumu uztur menedžmenta kompānija "Progolf", kas samaksu par paveikto nesaņem jau otro mēnesi un no savas kabatas tērē 82 000 dolāru mēnesī. Šāda lietu kārtība var beigties jau decembrī, un gadījumā, ja tā notiks, laukums mēneša laikā var kļūt neglābjams. Olimpisko golfa laukumu pašlaik daudz labāk ir apguvušas dažādas dzīvas radības, kam zāļainie plašumi bez cilvēku klātbūtnes izrādījušies ļoti pievilcīgi.

Sižetu par olimpiskā laukuma nedienām sagatavojis arī "Golf Channel".

Pēdējās izmaiņas , 28.11.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē